Tenis

Un Djokovic intractable guanya el Roland Garros i es converteix en el vuitè tenista a guanyar els 4 Grand Slams

El serbi ha aconseguit l'últim dels quatre Grand Slams que li faltava. Tot i que Murray ha guanyat el primer set per 3-6, Djokovic ha agafat les regnes del partit i ha guanyat els tres posteriors: 6-1, 6-2 i 6-4

Número u i dos del món s'enfrontaven en una de les finals més disputades del Roland Garros. Novak Djokovic, amb la intenció de guanyar-lo, perquè el trofeu parisenc era l'únic Grand Slam que li faltava a la vitrina, i Andy Murray, perquè, tot i fer història en ser el primer finalista britànic a París des de 1937, també el volia tenir a la col·lecció.

El número 1, Djokovic, aprofitant la seva condició de número 1, ha remuntat un primer set en contra (3-6), però ha guanyat els tres posteriors (6-1, 6-2 i 6-4), i s'ha embutxacat, finalment, el preuat torneig en 3 hores i 3 minuts. Amb aquesta victòria, a més, Djokovic suma la 28a victòria consecutiva en un Grand Slam, i s'ha apuntat el rècord.

Murray s'ha anotat el primer set per 6-3, en 46 minuts. El número 1 del món ha començat trencant el servei del seu rival, però l'escocès ha respost amb un parcial de 4-0, avantatge que ja ha perdut fins al final del set. El serbi Novak Djokovic, però, ha fet bona la seva condició de número 1 i s'ha embutxacat el segon set amb contundència, per 6-1, en només 33 minuts, i ha deixat el partit empatat a un set. El tercer set també ha estat per a Djokovic, que ha agafat embranzida i s'ha menjat Murray en el tercer set, per 6-2, en 43 minuts. Ha dominat el partit per 2-1.

Murray ha intentat aconseguir el quart set, ha lluitat, intentant capgirar-lo, i ha començat a complicar les coses al serbi, que ha passat d'un 5-2 a un 5-4. Murray s'ha relaxat quan ha vist que tenia el partit perdut i li han començat a sortir bé les coses, però Djokovic ha fet un cop de cap i, finalment, ha guanyat l'últim set per 6-4.

Amb aquest nou títol, Novak Djokovic s'ha convertit en el vuitè home que guanya els quatre Grand Slams i el tercer que encadena els quatre consecutius: