Tots els jugadors amb la bandera d'Ucraïna a l'espatlla (EFE)
FUTBOL

Ucraïna es rebel·la contra la UEFA i no competirà si Rússia hi és present

La federació ucraïnesa de futbol es planta perquè la UEFA permetrà que Rússia torni a competir a nivell internacional en categories sub-17

Redacció Esport3Actualitzat

Ucraïna es rebel·la contra la decisió de la UEFA. L'organisme ha decidit que Rússia pugui tornar a competir a nivell internacional en competicions sub-17. Però Ucraïna no s'ha quedat de braços plegats i ha contraatacat. Si Rússia competeix, Ucraïna no hi serà.

En un comunicat, la federació ucraïnesa també convida la resta de federacions que se sumin al boicot i tampoc hi participin si Rússia hi és present. Insta, també, la UEFA a revisar aquesta decisió.

Algunes federacions, com la de natació, ja han readmès els esportistes russos i bielorussos, però sempre sota bandera neutral i només un per prova.

 

Què passarà amb els Jocs Olímpics de París?

El Comitè Olímpic Internacional (COI) encara no ha pres cap decisió, tot i que les qualificacions per a moltes disciplines ja estan en marxa. Al març, el COI va proposar que els atletes russos i bielorussos que no donessin suport públicament a la guerra contra Ucraïna i no estiguessin associats a l'exèrcit poguessin participar com a neutrals als Jocs de París 2024.

Però moltes federacions encara no s'han mullat sobre aquesta qüestió. La decisió es podria retardar fins a la primavera del 2024.

La bandera olímpica i la russa (EFE)
Anar al contingut