Futbol

Tusquets recorda el viatge de Maradona des de Buenos Aires per firmar pel Barça

L'actual president de la junta gestora del Barça era tresorer del club quan l'argentí va aterrar a Barcelona. "Jo també era molt jovenet, l'únic de la directiva amb una edat semblant als futbolistes, i vaig tenir certa confiança amb Diego", ha explicat

Redacció Esport3Actualitzat

Carles Tusquets, l'actual president de la junta gestora del Barça, era el tresorer del club a principis dels anys 80. Ell va ser, de fet, l'encarregat de lligar la contractació del crac argentí. "Primer es va firmar un contracte durant el Mundial, aquí a Barcelona, amb l'Argentinos Juniors i el Boca. El president Núñez em va donar el contracte i em va dir: "Encarrega-te'n tu, de gestionar-ho", ha relatat Tusquets en declaracions als mitjans oficial del club.

"En aquella època, a l'Argentina tenien problemes econòmics importants, amb molta inflació. El fitxatge es podia abaratir amb una operació financera molt senzilla, comprant bonus de la República Argentina a Nova York i bescanviant-los a la borsa argentina per pesos argentins. Així ens vam estalviar gairebé la meitat del contracte."

El mateix Tusquets va viatjar a Buenos Aires per lligar-ho tot. "Em va costar dues o tres setmanes, fins que vaig anar a casa del Diego i va venir amb mi a l'avió per firmar definitivament amb el Barça", ha recordat Tusquets.

"Jo també era molt jovenenet. Ell tenia 22 anys; jo, uns 30 o 31... Era l'únic de la junta amb una edat semblant als futbolistes i tenia certa confiança amb Maradona. Vaig anar moltes vegedas a casa seva i el vaig ajudar en negociacions per aconseguir publicitat."

Tuquets ha anunciat que en el pròxim partit del Barça, diumenge contra l'Osasuna, hi haurà un minut de silenci al Camp Nou.

ARXIVAT A:
Maradona
Anar al contingut