Ceferin i Laporta, junts en una llotja
Ceferin i Laporta, junts en una llotja
FUTBOL

Ceferin, tan desafiant com Tebas: "Serà una competició meravellosa amb només dos equips"

Intervenció contundent del president de la UEFA acompanyat, entre d'altres, del mandatari de LaLiga i Al-Khelaïfi, encarregat de l'associació de clubs europeus

Redacció Esport3Actualitzat

L'esperada reacció de la UEFA a la sentència europea que l'acusa d'abús de poder i dona ales a la Superlliga no ha decebut les expectatives. En una roda de premsa telemàtica i conjunta al costat, entre d'altres, de Javier Tebas o Nasser al-Khelaïfi, encarregat de l'assocació de clubs ECA, el seu president, Aleksander Ceferin, ha ironitzat sobre la consistència d'un negoci amb només dos clubs.

"Poden crear el que vulguin. Espero que tinguin una competició meravellosa amb només dos clubs. No estic segur de si el Madrid i el Barça saben què estan fent. El futbol no està a la venda."

"Vaig veure l'anomenada presentació d'A22. És difícil decidir si l'espectacle t'hauria de sorprendre o divertir. És fins i tot més tancat que l'edició del 2021, que va ser rebutjada per tothom."

A banda de llançar aquesta advertència a Barça i Madrid, l'eslovè ha capgirat la sentència. Ha promès aprofitar una resolució, que ha qualificat de "positiva", per "millorar algunes normes".

"Veiem la decisió com una oportunitat per millorar algunes normes. Però el futbol continua unit, per això tots els interessats parlem junts. Hi ha un marcat contrast entre el resum de premsa del TJCE i la sentència en si. La sentència és realment positiva."

Nasser al-Khelaïfi, propietari del PSG i responsable de l'ECA, representant de prop de 500 clubs, ha remarcat que la sentència "no avala cap tipus de Superlliga". L'associació està recollint al seu perfil de la xarxa X, antiga Twitter, els missatges dels clubs de diferents magnituds que s'hi estan pronunciant en contra. Des de la Roma, fins al Copenhaguen, passant pel Bayern de Múnic.

Tebas passa a l'atac i carrega contra la Superlliga

Javier Tebas no ha trigat a carregar contra la Superlliga un cop anunciada la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a favor del projecte. El president de l'LFP ha utilitzat el seu compte d'X per definir la competició com "un model egoista i elitista" i ha afirmat que "tot aquell format que no és totalment obert i amb accés directe, any rere any, a través de les Lligues nacionals, és un model tancat".

Tebas ha defensat que "sempre s'han pogut organitzar competicions fora de l'entorn UEFA i FIFA", i ha negat l'existència d'un monopoli d'aquestes institucions en tot el que fa referència a tornejos d'abast continental. El president de LaLiga ha posat el focus en les "condicions" i les "normes" de la nova Superlliga:

"El que s'està dient és que hi ha d'haver normes transparents, clares i objectives per a l'aprovació de noves competicions; no n'hi ha prou amb la simple desaprovació. Hi hauria d'haver una estructura normativa, objectiva, que requerís condicions equiparables per a tot el sector."

Tebas ha aprofitat la seva participació a l'acte de presentació de José Manuel Rodríguez Uribes com a nou secretari d'estat per a l'Esport d'Espanya per llançar un desafiament a la Superlliga:

"Em jugo 25 sopars que no hi ha Superlliga en dos anys, ni en sis ni en vuit."

Amb un to encara més àcid, el president de la Lliga ha continuat amb la seva crítica a la competició:

"Si veig la Superlliga com una competició de barra de bar de les 5 del matí? Ara la veig de les 6 del matí."

"Ja he vist la cua d'equips que han sortit a defensar la Superlliga..."

A la tarda ha anat encara més lluny quan ha predit les conseqüències negatives que el projecte suposaria de cara al negoci del futbol. Tebas ha pronosticat que el 95% dels jugadors patirien retallades salarials, hi hauria destrucció de feina i caiguda en la recaptació d'impostos.

ARXIVAT A:
Superlliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut