Boxa

Tània Álvarez, campiona d'Europa del pes supergall

La boxadora catalana aconsegueix el títol més destacat de la seva carrera en derrotar als punts la italiana Maria Cecchi

Enric Vilalta LópezActualitzat

La boxa catalana femenina ha tocat el cel. Tània Álvarez, la campiona d'Espanya del pes supergall des del mes de novembre, és des d'avui també la campiona d'Europa de la categoria. La púgil de Sant Esteve Sesrovires, de 22 anys, afrontava el combat més important de la seva curta carrera professional. Darrere, un balanç de deu combats guanyats i dos de perduts, que la convertien en aspirant a un tron que estava vacant. L'altra candidata, la italiana Maria Cecchi, hi arribava amb un palmarès idèntic. 

La igualtat ha presidit els deu assalts del combat, celebrat al Centre Cultural i Recreatiu de Castellbisbal, on té la seu el club de boxa on pertany Tània Álvarez. Després d'un primer assalt amb domini de la italiana -boxadora esquerrana-, el combat ha anat agafant accent català. La campiona d'Espanya ha anat castigant la seva rival amb cops precisos i contundents, i físicament s'ha mostrat superior. 

Al final dels deu assalts, els tres jutges han coincidit en la seva apreciació: 96 punts contra 94, a favor de Tània Álvarez. Triomf per unanimitat, doncs, que proclama per primer cop una boxadora catalana com a campiona d'Europa d'un esport reservat, fins fa pocs anys, al gènere masculí. 

Tània Álvarez, alçant el cinturó que l'acredita com a campiona d'Europa de supergall (EFE)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut