El seleccionador italià Luciano Spalletti en un partit classificatori per a l'Eurocopa (Europa Press)
El seleccionador italià Luciano Spalletti en un partit classificatori per a l'Eurocopa (Europa Press)
Futbol

Spalletti, tip de l'actitud dels futbolistes: "Les Playstations es queden a casa"

El seleccionador italià esclata per apel·lar a un canvi de comportament dels joves futbolistes

Redacció Esport3Actualitzat

El seleccionador italià de futbol, Luciano Spalletti, ha emprès una croada contra la "modernitat". "Si la modernitat és jugar a la PlayStation fins a les quatre de la matinada quan hi ha partit l'endemà, aleshores la modernitat no és bona". Tan contundent s'ha mostrat el tècnic en una entrevista a La Gazzeta dello Sport, tip de l'actitud dels futbolistes avui dia.

Falten quatre mesos per a l'Eurocopa a Alemanya, el gran objectiu aquest any pel seleccionador d'Itàlia, que va substituir Mancini a la banqueta italiana després d'aconseguir un títol de Lliga històric amb el Nàpols.

Si volen ser exitosos com aquell Nàpols victoriós, només hi ha una alternativa: un canvi en la personalitat i comportament dels jugadors. Spalletti s'ha encès i ha volgut marcar territori.

"Alguns jugadors deuen creure que Spalletti borda i després no té dents. Doncs s'equivoquen, i ara hi ha coses que s'han d'aclarir. A partir d'ara deixen les PlayStations a casa i no les porten", ha assegurat Spalletti

Segons el seu parer, els "nens d'avui dia prefereixen pujar una foto a Instagram amb els cabells pentinats que abaixar el cap i pedalejar". "Aquests no són els valors que ha de transmetre la meva Itàlia", ha afegit.

"Vens a la selecció nacional per guanyar l'Eurocopa, no per guanyar el Call of Duty."

Un canvi de mentalitat que pot ajudar a fer Gianluigi Buffon. El porter, símbol del futbol italià, és l'exemple paradigmàtic d'actitud i compromís, segons Spalletti. El seleccionador vol reprendre les reunions i escapades que l'equip feia fa anys i confia en Buffon per recuperar aquelles "coses senzilles i saludables".

Buffon, exemple dels valors 'senzills i saludables', segons Spalletti
Buffon, exemple dels valors "senzills i saludables", segons Spalletti (Europa Press)
Anar al contingut