EN DIRECTE | Gran Premi de Bahrain: l'F1 dona el tret de sortida
Sortida del Gran Premi de Bahrain (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen domina amb mà de ferro el GP de Bahrain

Els dos Red Bulls, amb Verstappen i Pérez, acaben primer i segon davant Carlos Sainz i Leclerc, els dos Ferrari

Redacció Esport3Actualitzat

En la primera cursa de la temporada, al Gran Premi de Bahrain, Max Verstappen ha sortit des de la primera posició de l'engraellat i ja no l'ha deixada fins el final.

  • Després de 5 voltes ja treia cinc segons als seus perseguidors.
  • Sergio "Checo" Pérez s'ha instal·lat a la segona plaça en aprofitar els problemes de frens de Leclerc.
  • Carlos Sainz, amb el seu Ferrari, ha estat el més ràpid darrere els dos Red Bull.
  • Charles Leclerc, l'altre Ferrari, ha superat els problemes de frens i ha acabat en la quarta posició.
  • Fernando Alonso, que havia sortit sisè, no ha pogut mantenir el ritme i ha anat perdent places fins acabar novè.

 


Així ha estat la sortida:

Aquesta és la guia del Mundial 2024-25 per saber què no t'has de perdre.

1) Max Verstappen, el pilot a batre

El pilot neerlandès busca el seu quart títol consecutiu. El binomi que forma amb Red Bull ha estat demolidor les tres últimes temporades. L'any passat va guanyar 19 de les 22 carreres. Si suma el seu quart campionat del món, igualarà Vettel i Prost.

2) Alonso i Sainz, futur incert

Els dos pilots espanyols de la graella afronten aquesta temporada amb la incertesa de què faran la temporada vinent. Carlos Sainz ja sap que no seguirà a Ferrari davant l'arribada de Lewis Hamilton per al 2025. Encara no té lligada la seva nova escuderia i el rendiment d'aquest any li pot obrir o tancar portes.

Fernando Alonso segueix a Aston Martin, l'escuderia amb què va fer un salt de qualitat la temporada passada. L'asturià es debat entre seguir competint el 2025 o retirar-se.

De fet, 13 dels 20 pilots de la graella encara no tenen equip confirmat per al 2025.

3) El Gran Premi de Catalunya 

La cita al circuit de Barcelona-Catalunya serà del 21 al 23 de juny. No serà una edició qualsevol perquè institucions i circuit de Catalunya s'han proposat fer el millor gran premi de la història a casa nostra.

Hi haurà novetats al traçat i a les instal·lacions. S'està construint un nou edifici de boxes, a més d'una nova torra de control i una passarel·la per vips just abans de la corba 10.

La ciutat de Barcelona també tindrà més protagonisme i durant tota la setmana del Gran Premi, la capital catalana respirarà Fórmula 1. El passeig de Gràcia tindrà un protagonisme especial.

4) 24 Grans Premis, més que mai

El calendari del Mundial de Fórmula 2024 tindrà 24 Grans Premis, més que mai. Hi haurà 6 carreres esprint. Els Estats Units tindran tres carreres a Miami (5 de maig), circuit de les Amèriques (20 octubre) i Las Vegas (18 novembre).

El primer Gran Premi ha estat el de Bahrain, en dissabte. L'últim Gran Premi serà el 8 de desembre a Abu Dhabi. Hi haurà vuit circuits urbans o semiurbans: Jidda (Aràbia Saudita), Melbourne (Austràlia), Miami, Mònaco, el Canadà, Bakú (Azerbaidjan), Singapur i Las Vegas.

 

 

 

Anar al contingut