bàsquet

Segona victòria del Barça a l'Eurolliga (63-87) amb un últim quart espectacular

24 punts de Kuric i 17 de Mirotic han liquidat el Zenit. Després de tres primers quarts molt igualats, els de Pesic han donat un cop damunt la taula en l'últim període tirant de l'encert del nord-americà i el montenegrí

Xavi LorenteActualitzat

La ciutat de Sant Petersburg ha acollit un partit de l'Eurolliga per primer cop a la seva història. El Zenit del català Joan Plaza (equip convidat de l'edició 2019/20) ha sortit motivadíssim contra el Barça amb Voronov de protagonista, autor de 10 punts en els primers 7 minuts. Víctor Claver, amb 8 punts, s'ha convertit en el millor blaugrana en el tram inicial. El primer quart, amb alternatives al marcador, s'ha tancat amb 20-19 per als russos.

En el segon quart, el Barça ha agafat la iniciativa i ha arribat a guanyar de sis punts en diverses ocasions (23-29 i 30-36) amb un Kuric especialment inspirat (10 punts gairebé consecutius abans del descans). El Zenit ple de jugadors amb passat a l'ACB ha aguantat el tipus a base de triples. 40-43 per als blaugranes a la mitja part.

El Barça s'ha quedat clavat en atac. Només una cistella de Mirotic, en els primers cinc minuts de la segona part. Per sort, els de Sant Petersburg han patit una situació semblant amb només 4 punts anotats (44-45) en el mateix interval. Brandon Davies ha trencat el bloqueig amb un triple (44-48) espectacular. El Zenit també ha reaccionat i s'ha situat un punt al davant (51-50, minut 28) novament. Un 2+1 de Leandro Bolmaro i un contraatac de Kuric han permès recuperar el control als blaugranes (51-55, minut 29). Un tercer quart marcat per les defenses, les pèrdues i mals percentatges de tir ha acabat 56-59 favorable al Barça.

Un bàsquet de Davies i un triple de Kuric han donat a l'inici de l'últim quart vibracions positives (56-64, minut 32). L'exjugador del Zenit ha capitalitzat l'atac culer (24 punts, infal·lible des de la línia de 3) juntament amb Niko Mirotic (17 punts). El pivot montenegrí, discret fins aleshores, ha emergit amb tot el seu potencial per trencar el partit. El duet Mirotic-Kuric ha portat el Barça al màxim avantatge al marcador (63-87, minut 40), el resultat final. Segona victòria de l'Eurolliga per a l'equip de Pesic amb un últim quart fantàstic.