Bàsquet

Marc Lecha torna a néixer gràcies a un protocol ràpid de reactivació cardiopulmonar

Aquest veterà del Barça té un taponament arterial en un partit de bàsquet i després de vuit minuts amb el cor aturat salva la vida

Victor LavagniniActualitzat

Recordo la data, el 28 de maig del 2018.  Vaig jugar el segon i el tercer quarts, vaig anar a la banqueta i vaig començar a posar-me de color blau. No podia respirar. No recordo res més.

                 Marc Lecha (51 anys) no oblida l'episodi de la Ciutat Esportiva Joan Gamper que ha marcat la seva vida. Va tenir la sort de ser on era amb les persones que el van atendre i el fisioterapeuta Eduard Martínez, els quals van activar el protocol ràpidament. Martínez tenia la formació del DEA (desfibril·lador extern automàtic)

Després de fer les ventilacions i les pressions toràciques, el DEA ens va informar que aquell cor no fibril·lava i a partir d'aquí vam posar l'aparell en marxa i vam començar la reactivació cardiopulmonar fins que el van recepcionar els Serveis d'Emergència.

                 Lecha ha estat intervingut dues vegades, la primera per incorporar-li un DAI (desfibril·lador automàtic intern) i la segona per un triple bypass i una vàlvula de titani. El jugador torna a fer esport amb els veterans del Barça i confessa que li van salvar la vida.

Estaré eternament agraït a l'Hospital de Bellvitge, a la meva cardiòloga, al meu cirurgià, a les infermeres que m'han cuida't. I, esclar, als meus companys del Barça. Tota aquesta gent m'ha salvat la vida.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut