Nou cop de la Superlliga a la UEFA
BARÇA

El Barça amplia el termini per arribar a un acord per a la rebaixa salarial

Representants del club i els advocats de la primera plantilla del Barça s'ha tornat a reunir dijous, data en què s'acabava el termini per arribar a un acord. Finalment, s'ha decidit ampliar el període de negociacions fins dimecres de la setmana que ve

Redacció Esport3Actualitzat

Els representants legals del Futbol Club Barcelona i els de la primera plantilla del Barça s'han tornat a reunit aquest dijous per acordar com es porta a terme la rebaixa salarial que el club necessita lligar per poder fer front a la delicada situació econòmica. De moment continua sense arribar a cap acord, i l'entitat blaugrana es podria veure abocada a una situació de fallida a començaments de l'any que ve. Tot i que avui s'acabava el termini previst inicialment, finalment el club ha ampliat el marge per arribar a un acord fins al dimecres de la setmana que ve.

El Barça pretén que els jugadors es retallin ara un 30 per cent del sou en global i que puguin recuperar més tard aquests diners, en el que s'ha denominat com a "procés d'adequació salarial temporal". Carles Tusquets, president de la Junta Gestora, va dir que hi havia bona predisposició per part dels jugadors.

En línies generals, la plantilla seria més partidària de parlar-ne amb el nou president del club que no pas amb la gestora però l'escenari d'eleccions al gener ho complica tot. En aquest sentit, no és descartable que els jugadors acceptin diferir precisament l'ingrés que havien de rebre al gener per poder esperar a parlar amb la nova junta directiva. Tampoc es pot descartar que s'arribi a un acord per allargar més les negociacions. El Barça està explorant totes les fórmules possibles per arribar a acords amb els jugadors i a alguns se'ls ha ofert la possibilitat de recuperar el que perdin ara exercint d'ambaixadors del club quan deixin el primer equip.

Una altre escenari possible és que, si no s'arriba a cap acord, el Barça tirés pel dret i executés la rebaixa salarial de manera unilateral, però aquest camí obriria la porta a la possibilitat que els casos acabessin als tribunals i, al club, volen evitar aquesta situació.

Alguns jugadors (Piqué, Ter Stegen, Lenglet i De Jong) ja van pactar i signar una rebaixa temporal del salari a canvi d'allargar els seus contractes amb l'entitat barcelonista. La resta de treballadors del club -que també estan negociant la seva rebaixa salarial- esperen atents el final d'aquestes negociacions.

 

Anar al contingut