Els jugadors del Lleida es conjuren abans de començar el partit contra el Badalona Futur (@SalvarLleidaEsp)
Els jugadors del Lleida es conjuren abans de començar el partit contra el Badalona Futur (@SalvarLleidaEsp)
futbol

Retrets a Toni Freixa i provocacions en la tarda més tensa al Camp d'Esports de Lleida

S'escampa en diferents direccions la polèmica per la intenció d'un grup d'empresaris lleidatans d'adquirir el Badalona Futur

Redacció Esport3Actualitzat

L'afició del Lleida Esportiu esperava amb ganes la visita al Camp d'Esports del Badalona Futur. L'espera no tenia només una motivació esportiva entre dos conjunts que es disputen l'ascens. Era el resultat d'un conflicte efervescent que s'explica en tres actes.

L'equip que l'exdirectiu del FC Barcelona Toni Freixa va adquirir als propietaris de l'antiga UE Llagostera pot ser venut a empresaris lleidatans pel preu simbòlic d'un euro i el peatge d'assumir el deute de 600.000 euros. Una possibilitat que assentaria l'equip nòmada del futbol català a la capital de la Terra Ferma adoptant el nom de l'Atlètic Lleida. Abans de prendre cos, la simple idea ja ha fet néixer una rivalitat prematura a la ciutat. "Mai podreu comprar un sentiment" o "Una ciutat un sol equip" són alguns dels eslògans que estan abanderant l'oposició.

Amb tant de rerefons, era fàcil de preveure una tarda tensa de diumenge però el partit de la jornada al grup 3 de la Segona RFEF, que va acabar amb el resultat de 0-1, va escenificar l'escampament en totes direccions de la polèmica creixent. Era el segon acte del conflicte.

Retrets del president del Lleida a Freixa

A la llotja d'un Camp d'Esports amb 7.500 espectadors a la graderia, Toni Freixa va seure al costat del president i benefactor del Lleida Esportiu, Luis Pereira. Amb el xiulet final, a través de les xarxes socials, Pereira va acusar Freixa de comportament "indigne" i va anunciar-li, literalment, que el Badalona Futur no jugarà en terres lleidatanes. 

Una resposta que enutja l'afició blava

David Romaní, actual president de l'Atlètic Segre i un dels empresaris que volen adquirir el Badalona Futur per portar-lo a la capital del Segrià, va celebrar la victòria visitant apel·lant al futur amb la frase "Primera victòria a casa". Més d'un usuari va repiular la captura del comentari titllant-lo de provocació. 

El comentari de Romaní a la publicació del Badalona Futur celebrant la victòria al Camp d'Esports

Observadors federatius i Mossos d'Esquadra

Per si fos poc, el director general del club, Vicente Javaloyes, va recriminar a la Federació Catalana de Futbol que els enviés per primera vegada "un observador" i "nombroses unitats del Mossos d'Esquadra" per vigilar un enfrontament que no estava considerat d'alt risc. Presències que van contribuir a enrarir una mica més l'ambient.

L'estiu vinent s'espera el tercer i definitiu acte d'una polèmica amb preguntes sense resposta. Quin futur té el Badalona Futur a Lleida en un context de revitalització de l'històric equip de la ciutat? Quin paper hi jugarà l'Ajuntament? I, menys important, però tant o més mediàtic, què en pensarà de tot plegat Ibai Llanos, potencial inversor blau?

 

Anar al contingut