Berta Segura al costat del seu equip, que ha arribat a la final (RFEA)
Atletisme

Rècord històric de la lleidatana Berta Segura a l'Europeu d'atletisme

L'atleta aconsegueix superar el rècord d'Espanya i es classifica per a la final amb el quartet espanyol

Redacció Esport3Actualitzat

A l'Europeu d'atletisme de Roma, gran actuació de la lleidatana Berta Segura. Ha liderat l'equip espanyol de 4x400 femení, que s'ha classificat per a la final. Ho han fet, a més, amb un nou rècord d'Espanya: 3:25.25, que rebaixa més de dos segons l'anterior registre.

Segura ha fet el segon relleu de l'equip, format, també, per Carmen Avilés, Eva Santidrián i Blanca Hervás. 

 

La nova plusmarca

El relleu femení del 4x400, format per Carmen Avilés, Berta Segura, Eva Santidrián i Blanca Hervás, ha batut el rècord d'Espanya de la distància per segona vegada en menys de dos mesos. Un rècord que estava vigent des del 1991, quan cap de les quatre havia nascut.

Aquests 3:27:57 del 1991 a Tòquio van ser polvoritzats el passat 6 de maig als Mundials de relleus de Nassau amb 3:27.30 i ara, als Europeus de Roma, la nova plusmarca és de 3:25.25.

El relleu femení del 4x400 s'enfrontarà a la final a Irlanda, França, Bèlgica, Itàlia, Polònia, Alemanya i els Països Baixos.

El relleu masculí

El mateix relleu llarg espanyol masculí, format per Iñaki Cañal, Manu Guijarro, Oscar Husillos i David García, també va aconseguir el seu pas a la final després de parar el crono en 3.01.45 en una sèrie liderada per França (3.00.77), que també va ser el millor entre els vuit finalistes.

La resta de països que han arribat a la final són Bèlgica, Alemanya, la Gran Bretanya, Portugal, Itàlia i Hongria.

Relleus 4X100

Les atletes espanyoles del 4x100, format per Esther Navero, Paula Sevilla, Maribel Pérez i Irene Siragusa, han fet una bona carrera i han acabat en la tercera posició de la seva sèrie amb 43.00, el setè millor temps dels vuit països finalistes. Les millors han estat les britàniques, amb 42:25.

El relleu curt masculí del 4x100, format per Abel Jordán, Juan Carlos Castillo, Ricardo Sánchez i Sergio López, s'ha quedat a un pas de la final en ser quart amb 39:21, darrere dels Països Baixos (38.34), Itàlia (38.40) i França (38.43).

L'equip espanyol ha registrat el desè millor temps dels setze participants, i només han entrat a la final vuit.

 

Anar al contingut