Stian Angermund, en una imatge d'arxiu (Europa Press)
Curses de muntanya

Reacció sorpresa: el món del trail running surt en defensa de Stian Angermund després de donar positiu

El corredor noruec, doble campió del món de curses de muntanya, va donar positiu en clortalidona després de guanyar l'OCC de l'Ultra Trail del Mont Blanc. Ara ho ha fet públic i està rebent el suport d'aficionats, amics i rivals

Redacció Esport3Actualitzat

El 31 d'agost, després de 52 quilòmetres de cursa, el noruec Stian Angermund aixecava els braços pels carrers de Chamonix. Acabava de guanyar l'OCC de l'Ultra Trail de Mont Blanc. En aquell moment poc s'imaginava que un dels moments més màgics per a un esportista es podria convertir en un dels pitjors. A mitjans d'octubre l'Agència Francesa Antidopatge li va comunicar que havia donat positiu per clortalidona, un diürètic que es fa servir per amagar altres substàncies que ajuden a millorar el rendiment.

Després de les contraanàlisis, el campió noruec ha decidit fer públic el positiu i ha assegurat que és innocent.

Stian Angermund: "Mai ha fet servir cap medicament ni suplement. Soc un atleta net; només prenc oli de fetge de bacallà."

Angermund és considerat, en el circuit de trail running, un corredor exemplar. La reacció a les xarxes socials ha estat de suport majoritari al guanyador, entre altres curses, de l'Olla de Núria i la Zegama-Aizkorri. Missatges d'Emelie Forsberg, Ruy Ueda, Dmitry Mityaev, Mathieu Blanchard, Sara Alonso, Antonio Martínez, Dakota Jones... l'ajudaran a superar el moment que viu. També ha rebut el suport de nombrosos esportistes catalans, com Andreu Simon, Pere Rullan, Sheila Avilés i Núria Gil


Els principals atletes del circuit fan costat a Angermund

No és gens habitual rebre un suport d'aquesta magnitud després d'un resultat positiu en un control antidopatge. Els rivals del noruec confien en la seva innocència. Tot i això, de moment, Angermund està suspès provisionalment i no podrà competir l'estiu que ve ni anar a cap esdeveniment esportiu. Tampoc li està permès entrenar amb altres atletes. Si l'acaben sancionant es podria passar fins a quatre anys fora de competició.

Anar al contingut