Márquez i Xavi se saluden en un entrenament conjunt (FCBarcelona)
Márquez i Xavi se saluden en un entrenament conjunt (FCBarcelona)
Barça

Rafa Márquez és l'aposta per a la banqueta del Barça, a l'espera de Xavi

Descartades altres opcions, el club valora la figura del mexicà per assumir la direcció del primer equip a partir de la temporada que ve

Redacció Esport3Actualitzat

De Zerbi, Flick, Arteta... Tan bon punt Xavi Hernández va posar data al seu adeu com a entrenador del Barça, la llista de possibles successors va anar creixent. De fet, Deco es va posar mans a l'obra per trobar-li un relleu de garanties. Després de diverses converses, però, el director esportiu blaugrana les ha descartat totes.

L'escollit, de fet, és a casa i entrenant el Barça Atlètic. Al club, es valora molt positivament la tasca de Rafa Márquez al capdavant del filial. El té lluitant per l'ascens a Segona Divisió. Aquest i altres motius han conduït Deco a apostar per ell. És l'opció més ferma per agafar el primer equip a partir de la pròxima temporada.

Laporta i Márquez, vells coneguts (FCBarcelona)
Laporta i Márquez, vells coneguts (FCBarcelona)

En tot cas, abans s'hauria de resoldre la incertesa al voltant de Xavi. El seu discurs no ha canviat. Té la decisió presa i, si no hi ha cap gir de guió inesperat, plegarà el 30 de juny. Malgrat tot, el mateix Joan Laporta encara confia que s'ho replantegi. No el dona per perdut. Altres veus importants dins del club també miren de seduir Xavi.

No hi hagut encara cap trobada entre el president, Deco i Xavi per esvair dubtes. N'hi haurà una més endavant perquè Xavi, definitivament, doni la resposta. I perquè Laporta li pugui refermar la seva confiança. Aquesta trobada, però, no serà abans del clàssic de la Lliga. A partir de la setmana que ve, hauran de trobar el moment per posar fil a l'agulla. Ja està en marxa la planificació del curs 24-25, i moltes operacions pendents.

 

Ànims després de la desfeta

Sí que es van trobar Laporta i Xavi, de manera informal, en acabar el Barça-PSG. Com acostuma a fer després de cada partit, el president blaugrana va baixar al vestidor per animar els futbolistes. Ahir, els feia falta després de l'eliminació. Va compartir uns minuts, també, amb l'entrenador per repassar el desenllaç de l'eliminatòria i concentrar tots els esforços, ara, en la visita de diumenge al Bernabéu.

Anar al contingut