barça

Què li demana Deco al futur tècnic del Barça

El secretari tècnic blaugrana posa una condició indispensable a tots els aspirants a agafar el lloc de Xavi

Redacció Esport3Actualitzat

Deco recorda que "l'etapa de Xavi encara no ha acabat". El director esportiu del Barça afirma que una combinació de resultats com els del cap de setmana passat sumada a la recuperació dels lesionats pot disparar les opcions de l'equip d'arribar lluny, tant en Lliga com en Champions. Tot i això, en una entrevista a La Vanguardia reconeix que ja dissenya el futur sense el tècnic de Terrassa i posa una condició al seu substitut:

"L'entrenador que vingui ha de tenir ganes de fer coses importants. Per entrenar el Barça, en el moment en què estem com a club, ha de ser un líder i ha de tenir força ambició. Però també ha de tenir molt clar el projecte de què participa. "

Deco no entra a valorar el ball de noms de possibles entrenadors i prefereix parlar de realitats. Així, el brasiler surt en defensa del seu compatriota Vitor Roque, ara que el nom de Tigrinho comença a associar-se al gol:  

"A Vitor Roque molta premsa ja l'ha 'matat' al principi. Molta premsa l'ha criticat abans de començar a jugar. La idea era portar un jugador amb capacitat per fer gols, jove... perquè vagi creixent al costat de Lewandowski... El temps ho dirà, jo crec que no s'ha pagat cap bogeria, tal com està el mercat. Crec que el City acaba de pagar 25 milions d'euros per un argentí de 17 anys."

En acabar el partit de Mendizorrotza, Deco va assegurar que el club recorreria la controvertida expulsió de Roque. Respecte a les altes i baixes a la plantilla, un cop tancat un mercat d'hivern amb l'únic moviment del davanter, confia en la quadratura dels números:

"No volem vendre ningú. Hem trobat l'equilibri a la plantilla. La idea era incorporar un o dos jugadors contrastats per ajudar a nivell competitiu. El club ha fet un esforç important, però si finalment hem de vendre intentarem no tocar el cor de l'equip."

"El VAR és encara dubtós"

Deco enumera les virtuts del seu Barça de Rijkaard per espantar els fantasmes del cas Negreira. I sobre el VAR, en el punt de mira després de les últimes polèmiques, suavitza el discurs contundent de Xavi contra els àrbitres, però lamenta que encara s'estigui aplicant de forma confusa:

"El VAR és encara dubtós pel públic en general: hi ha vegades que et canvia les decisions i d'altres, no. S'ha de millorar molt perquè sigui funcional."

Deco saluda Sergi Roberto durant la seva visita al vestidor
Deco saluda Sergi Roberto durant una de les seves visites al vestidor

 

Anar al contingut