Nadal lamenta una jugada del partit d'aquest dimarts
Nadal lamenta una jugada del partit d'aquest dimarts (Reuters)
tenis

Nadal, eliminat del Masters, i Alcaraz acaba el 2022 com a número 1 del món

No hi ha hagut cap miraculosa combinació de resultats que evités l'eliminació del manacorí, molt autocrític amb la seva situació

Redacció Esport3Actualitzat

Acostumat a guanyar, Rafa Nadal acaba d'igualar la seva pitjor ratxa de resultats. La desfeta d'aquest dimarts contra Félix Auger-Aliassime a les ATP Finals de Torí ha significat la quarta derrota consecutiva del manacorí. El canadenc l'ha castigat a base d'aces en dos sets (6-3, 6-4). Nadal té una crisi esportiva. Encara no ha aconseguit cap triomf des que ha estat pare, a l'octubre.

La mala dinàmica es va iniciar amb Frances Tiafoe a l'Open dels Estats Units, va continuar contra Tommy Paul a Paris-Bercy i en el debut al Grup Verd del Masters, que s'està jugant a Itàlia, va caure amb Taylor Fritz. Per tant, si els tres primers botxins han estat dels Estats Units i l'últim canadenc, és clar que darrerament la sort gira l'esquena a Nadal quan toca enfrontar-se a raquetes de l'Amèrica del Nord.

Nadal, eliminat de les Finals ATP; Alcaraz, número 1

El noruec Casper Ruud ha aconseguit guanyar un set davant el nord-americà Taylor Fritz, un resultat que elimina matemàticament Nadal de les Finals ATP i assegura a Carlos Alcaraz acabar la temporada com a número 1 del circuit.

Alcaraz, el número 1 més jove de la història
Alcaraz, el número 1 més jove de la història (Reuters)

Tot i que encara no és oficial, Alcaraz podria rebre el trofeu que l'acrediti com a número 1 aquest mateix dimecres, aprofitant que ha de firmar uns acords publicitaris amb l'organització de tenis professional.

 

Nadal en culpa la desconnexió mental

Al final del partit el tenista s'ha mostrat autocrític amb la seva actuació dels darrers dos partits, que, amb tota sinceritat, ha atribuït a una desconnexió mental:

"S'ha d'acceptar el que hi ha ara per ara. Els dos partits del Masters han estat un desastre mentalment, però no tenísticament. El meu cos, el meu any, la meva situació personal no em permeten lluitar per aquest objectiu."

"Necessito acabar l'any de manera positiva, i no em refereixo a guanyar, em refereixo a oferir una imatge que m'ajudi a continuar. No sé si recuperaré el nivell, però moriré per aconseguir-ho. Segueixo motivat, per això soc aquí al Masters. No m'he oblidat de com jugar a tenis. Estic trist i desil·lusionat, però dimecres serà un altre dia."

En concret, el dia que s'enfrontarà al noruec Ruud. Un partit, molt probablement, del seu comiat del torneig de Torí, que per tot plegat li dona una transcendència especial: "Demà comença la temporada 2023 per a mi." Potser flaqueja en el que sempre ha estat el seu punt fort, la determinació mental, però Nadal no tira la tovallola.

Anar al contingut