Esmee Brugts rep la felicitació de Clàudia Pina després de marcar (LaLiga)

Primera gran tarda d'Esmee Brugts amb el Barça i maneta a l'Eibar (5-0)

La neerlandesa, que encara no s'havia estrenat com a blaugrana, ha anotat un "hat-trick" en 8 minuts

Li ha costat al Barça trencar la teranyina de l'Eibar, fins al punt que l'equip basc ha arribat al descans aguantant el 0-0 inicial. Però la sortida del Barça a la represa ha estat en tromba i la seva jugadora més clarivident, Caroline Graham Hansen, ha obert la llauna al minut 57.

Un minut després, l'exquisida jugadora noruega feia l'assistència perquè Esmee Brugts s'estrenés com a blaugrana, però a partir d'aquí, el protagonisme seria per a la jove neerlandesa, arribada aquest estiu al Barça i que encara no havia pogut estrenar-se com a golejadora amb el seu nou equip.

Del 0-0 al 4-0 en 9 minuts

Quan s'ha destapat, ho ha fet de la millor manera: al gol inicial del minut 58, n'han seguit dos més, un al 61 i un altre al 66, per firmar la seva primera gran nit com a blaugrana. Ari Arias, que havia sortit poc abans substituint Aitana Bonmatí, arrodoniria el marcador en el minut 88 en un partit amb glòria per a algunes jugadores poc habituals.

Jonatan Giráldez ha disposat una parella de centrals formada per Ingrid Engen i Martina Fernández davant les baixes anunciades dels darrers dies d'Irene Paredes i Mapi León. L'aragonesa, que pròximament s'haurà d'operar del menisc, ha anat al Johan Cruyff amb crosses i ha rebut l'ovació del públic.

Grandiós resultat combinat amb la derrota del Madrid

La maneta ha guanyat valor unes hores més tard combinada amb la derrota inesperada del principal perseguidor de les blaugranes, el Reial Madrid. Les blanques han perdut a casa contra el Sevilla (1-3), enfonsades per dos gols al temps afegit de les andaluses. Els dos resultats allunyen les de Toril, terceres empatades amb el Llevant, a 9 punts de les de Giráldez: 33 a 24.