Messi és vestit amb el bisht per l'emir de Qatar (Efe)
Mundial 2022

Per què Messi es va posar una túnica per aixecar el trofeu de la Copa del Món?

L'emir de Qatar li va regalar al capità argentí una capa que es va posar damunt de l'equipació d'Argentina abans d'aixecar el trofeu

Redacció Esport3Actualitzat

Quan va acabar la final del Mundial de futbol, en el moment de rebre el trofeu de campió del món, molts dels espectadors van veure estranyats com Messi era vestit amb una túnica per l'emir de Qatar, el xeic Tamim al-Thani.

Què és el bisht?

Anomenada bisht, la túnica es fa servir tradicionalment en ocasions importants, com ara casaments i altres esdeveniments, i significa honor i prestigi. El bisht el porten els homes i és un vestit àrab de color fosc amb les vores exteriors fetes d'or real. És una tradició que es remunta a centenars d'anys.  

Messi celebrant el campionat del món vestit amb el bisht (Reuters)

El 10 argentí va portar la túnica per aixecar el trofeu abans de treure-se-la per a les celebracions, un acte amb què, novament, el país amfitrió de la Copa del Món ha aconseguit que la FIFA s'adhereixi als seus costums, en aquest cas, trencant amb la imatge històrica del capità de la selecció campiona recollint el títol amb la samarreta oficial.

Anar al contingut