Paula Badosa s'acomiada entre llàgrimes
TENNIS

Paula Badosa plora a l'espatlla de Sabalenka una nova retirada

L'empordanesa disputava un matx molt igualat amb la bielorussa

Jordi RobirosaActualitzat

Paula Badosa Gibert va néixer a Begur i, amb tota seguretat, deu haver admirat més d'un cop la meravellosa escultura de Josep Llimona  "El Desconsol". Doncs ves per on, aquesta era la imatge que millor podria definir el que es va viure ahir a Stuttgart quan, en el marc d'un partit igualat que ja es trobava en l'equador del tercer set, Badosa es va veure obligada a abandonar i va acabar plorant, desfeta, a l'espatlla d'Aryna Sabalenka.

La Paula i l'Aryna són bones amigues. Ho són d'ençà que la tenista bielorussa va tenir la desgràcia de perdre la seva parella, un jugador d'hoquei sobre gel, en circumstàncies tràgiques. El següent partit que li tocava jugar, Sabalenka el va jugar de negre i Badosa, per solidaritat, també ho va fer. Els seus camins ara són molt diferents: l'Aryna és ara mateix número 2 de la classificació de la WTA, només al darrere de la polonesa Swiatek, mentre que la catalana, que fa dos anys ocupava aquesta mateixa posició --la segona--, ara és la número 99 amb un risc evident de caure per sota de les cent millors, un drama que justifica les llàgrimes desconsolades.

Aquesta és la 33a vegada que Paula Badosa es retira d'un partit. La seva participació a Madrid, on defensa 120 punts, i Roma, 215, és complicada. La davallada no s'atura. Ah, i ja per acabar, per a alguna premsa madrilenya Badosa ha passat de ser "la tenista española" a "la tenista catalana". Curiositats de la vida.

 

Anar al contingut