Pau Gasol, samarreta retirada i glòria eterna amb els Lakers: "Us vull per sempre"

L'equip de Los Angeles ha retirat la samarreta groga amb el número 16 en una nit plena d'emocions
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Pau Gasol

Els Lakers han retirat la samarreta groga amb el número 16 de Pau Gasol i han convertint el català en una llegenda de l'NBA. Ha passat a les 5 de la matinada en el descans del partit entre els Lakers i els Grizzlies, l'equip en què va debutar a l'NBA. Així ha estat el moment tan esperat.

Gasol ha estat envoltat de tota la seva família..., la seva dona, les dues filles, els seus pares, els seus germans i Vanessa, la dona del seu gran amic Kobe Bryant, que ha introduït l'homenatge.

Gasol ha volgut recordar Bryant en un dia tan especial: "Et trobo a faltar, de veritat", ha expressat entre crits de "Kobe, Kobe" a l'Staples Center, ara rebatejat com a Crypto.com Arena.

"No puc continuar sense parlar de la persona que avui no veig aquí.El germà que em va inspirar i em va posar a prova per ser més bon jugador i, sobretot, per ser millor persona.Crec que n'estaria orgullós i que esperava aquest moment.T'estimo, germà."

Molt emocionat, el de Sant Boi de Llobregat, primer esportista no nord-americà en assolir la fita, s'ha dirigit al públic amb aquestes paraules d'agraïment i estimació:

"A la ciutat de Los Angeles, a 'la nació dels Lakers': us estimo profundament, us estimo per sempre. Gràcies per fer-me sentir tan especial."

Companys de viatge, testimonis d'una fita històrica

Glòria eterna a Pau Gasol a l'univers or i púrpura. A més, els seus companys de viatge des de ben jove han estat testimonis d'aquest moment culminant: Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes o Juan Carlos Calderón no s'han perdut un moment històric per al bàsquet català.
 

Tampoc hi han faltat jugadors que el van ajudar a guanyar els dos anells de l'NBA amb els Lakers, com Derek Fisher o Metta Sandiford-Artest, ni referents de la franquícia, com Kareem Abdul-Jabbar, una altra de les icones amb la samarreta retirada al cel de Los Angeles.

El missatge del seu primer i últim club

El llarg i exitós viatge de Pau Gasol per l'elit del bàsquet comença i acaba al Palau Blaugrana. Com no podia ser d'altra manera, el Barça s'ha sumat a la llista de missatges que han posat en valor la trajectòria de la llegenda del Baix Llobregat.

ARXIVAT A:
Pau Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut