Mesut Özil i Paulo Futre en la seva època de jugadors
Futbol

Özil i Futre se les tenen amb la targeta blava com a excusa

L'exmadridista ataca l'Atlètic de Madrid a les xarxes i el portuguès replica

Redacció Esport3Actualitzat

L'anunci de la possible implantació d'una targeta blava al futbol ha generat força reaccions, encara que es tracti, de moment, d'una mesura experimental. Una de les més inesperades ha estat la batalla dialèctica a les xarxes que han mantingut dues velles glòries d'aquest esport. Tot va començar amb una gracieta de Mesut Özil, exjugador del Reial Madrid i retirat des de l'any passat, que ha agradat a la parròquia blanca de X. 

L'exinternacional alemany ha respost amb ironia un missatge que anunciava l'arribada de les targetes blaves per sancionar les faltes tàctiques o les protestes als àrbitres. 

"Aleshores, l'Atlètic de Madrid només jugarà amb 6 jugadors?" 

Com era d'esperar, nombrosos seguidors de l'Atlètic de Madrid han mostrat la seva contrarietat per aquesta resposta. Entre ells Paulo Futre, que va ser el referent de l'equip "colchonero" a finals dels 80 i principis dels 90. El portuguès ha liderat la defensa del club del Metropolitano amb un bon atac: 

Contra 6 jugadors, també perdríeu la final de la Copa del Rei al vostre estadi, el Santiago Bernabéu 

El lusità feia referència a la final del 2013, que es va saldar amb triomf de l'Atlètic de Madrid sobre un Reial (1-2) que tenia entre els seus titulars Özil, i que va acabar amb Mourinho i Cristiano Ronaldo expulsats per part del conjunt blanc.

La targeta blava no convenç

Al marge de la picabaralla entre Özil i Futre, les primeres reaccions sobre les targetes blaves entre els professionals no han estat gaire positives. Així, Carlo Ancelotti mostrava els seus dubtes: 

"S'han de simplificar al màxim les regles i no sé si això ajuda a simpificar-les."

Una mica més enllà ha anat Jürgen Klopp, que ha aprofitat per tirar un dard a l'IFAB, l'organisme que depèn de la FIFA que s'ocupa de revisar i anar evolucionant les normes del joc: 

"Així, d'entrada, no em sembla una idea fantàstica. Però la veritat és que no recordo l'última vegada que aquesta gent ha tingut una idea fantàstica, si es que mai n'han tingut cap". 

Potser per aquesta freda rebuda, la FIFA s'ha afanyat a publicar un comunicat aclarint que la mesura encara no està aprovada -ho faran, possiblement, el 2 de març- i, en qualsevol cas, primer estaria durant força temps en període de proves en diferents competicions inferiors abans de decidir si s'implementa o no en el futbol d'elit.      

Anar al contingut