Ott Tänak durant un tram aquest diumenge (@OfficialWRC)
WRC

Ott Tänak s'imposa amb autoritat al Ral·li de Finlàndia-Àrtic

El pilot estonià no ha donat cap opció als seus rivals i ha guanyat la segona prova del Mundial amb 17,5 segons d'avantatge. Ogier, actual campió del món, va perdre més de 20 minuts dissabte i finalitza en vintena posició

Redacció Esport3Actualitzat

Per primera vegada a la seva història el WRC visitava les fredes terres del cercle polar àrtic, allà on Ott Tänak se sent com a casa. El pilot estonià de Hyundai ha dominat la prova de cap a cap, ha liderat tots els trams del Ral·li Finlàndia-Àrtic i s'ha emportat el triomf final. D'aquesta manera, Tänak es treu l'espina del Ral·li Montecarlo, on un greu accident el va fer abandonar de la competició.

Precisament el guanyador de la primera prova del Mundial, Sebastien Ogier, ha patit un accident a Finlàndia que l'ha deixat sense cap mena d'opció a la victòria. El francès, set vegades campió del món, va tenir una sortida de pista a 200 metres del final del darrer tram de dissabte on va perdre més de 20 minuts.

Rovanperä, nou líder

La regularitat del pilot de Toyota en aquest inici de temporada permet que Kalle Rovanperä sigui el nou líder del Mundial. El company d'Ogier ha estat el segon classificat del Ral·li de Finlàndia-Àrtic, a 17,5 segons d'Ott Tänak. Thierry Neuville, pilot de Hyundai, és segon de la general després d'acabar en tercera posició aquest cap de setmana.

 

 

Anar al contingut