FUTBOL

Mourinho crea escola: seguidors de la Roma acorralen i increpen l'àrbitre de la final a l'aeroport

Anthony Taylor ha d'embarcar cames ajudeu-me en companyia de la seva família. Esbirros de Mou

Redacció Esport3Actualitzat

Escenes lamentables a l'aeroport de Budapest. Anthony Taylor, l'àrbitre que va dirigir aquest dimecres la final de la UEFA Europa League entre el Sevilla FC i l'AS Roma, va ser increpat i assetjat per seguidors romanistes quan es disposava a agafar el vol per tornar a casa, a Anglaterra. Empentes, llançament d'objectes i insults mentre embarcava en companyia de la seva dona i la seva filla. A les imatges, fins i tot es veu una cadira volar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

L'hostilitat de José Mourinho al final del partit envers l'equip arbitral ha tingut efecte contagi amb alguns dels tifosi "giallorossi". El comportament del portuguès ha fet que només 24 hores després ja hagin sorgit els seus primers esbirros.

L'Associació d'Àrbitres Professionals anglesos ha reaccionat a través d'un comunicat.

"Estem sorpresos per l'abús injustificat i abominable dirigit a Anthony i la seva família mentre intentava arribar a casa després d'arbitrar la final de la UEFA Europa League. Seguirem donant un suport total a Anthony i la seva família."

Taylor és un dels col·legiats anglesos més importants, però això no el va salvar de ser objecte de les crítiques de Mou.

"He de defensar els meus nois i he de dir que hi estem acostumats, però, en una final europea, que et toqui un arbitratge així és molt dur. Si parlem de situacions arbitrals, no és una, dues o tres, són tantes...", va dir el tècnic de la Roma després de perdre a la tanda de penals. 

Mourinho la va tornar a fer grossa

La derrota de dimecres va coure. Com ja va passar el gener del 2012 després d'un clàssic de Copa del Rei al Camp Nou entre Barcelona i el Reial Madrid, José Mourinho va tornar a triar un pàrquing per desfermar la seva ira després de perdre la final de l'Europa League als penals contra el Sevilla.

No prou content de mostrar les seves males maneres sobre la gespa després de perdre la final i d'entregar la medalla de plata a un aficionat, va proferir insults cap a Taylor i els seus ajudants al pàrquing de l'estadi.

"És una puta desgràcia. És una puta vergonya. Per la puta cara [...] 'fucking' UEFA."

Mourinho la torna a fer grossa a la final de l'Europa League
Mourinho, al pàrquing de l'estadi de Budapest mentre increpa l'equip arbitral

El precedent del Camp Nou

No és la primera vegada que passa una cosa així. El 25 de gener del 2012, quan Mourinho era entrenador del Reial Madrid, va esperar Fernando Teixeira Vitienes i els seus assistents al pàrquing del Camp Nou i els va dir:

"Quin artista, com t'agrada fotre els professionals."

El Madrid acabava de caure eliminat de la Copa del Rei després d'empatar a l'estadi. A l'anada, el resultat havia estat d'1-2.

La medalla de la vergonya

Abans de la polèmica al pàrquing, Mourinho ja havia protagonitzat una altra escena de teatre dins el camp. El portuguès va rebre la medalla que l'acreditava com el subcampió de la competició. En un gest de prepotència, l'entrenador va decidir regalar-la a un petit aficionat que era a la grada.

"Em quedo les d'or, regalo les de plata. La medalla de perdedor és per als aficionats, no per a mi."

Anar al contingut