Terry Venables
Terry Venables
Futbol

Mor l'exentrenador del Barça Terry Venables als 80 anys

Venables es va fer càrrec de la banqueta del Camp Nou des del 1984 fins al 1987

Redacció Esport3Actualitzat

L'exentrenador del Barça Terry Venables ha mort als 80 anys segons ha comunicat la seva família aquest diumenge. Exseleccionador d'Anglaterra i entrenador d'equips com el Tottenham i el Barça, tenia una malaltia des de feia temps.

Venables va arribar al Barça l'any 1984 per substituir Flaco Menotti. En l'era post-Maradona, Venables va estar a la banqueta del Camp Nou fins al 1987. Va ser recomanat per Bobby Robson, amb bona relació amb el president Núñez i que anys més tard es faria càrrec de l'equip la temporada 1996-97.

Com a tècnic, Venables va portar la selecció anglesa a semifinals de l'Eurocopa el 1996 i el Barça a la final de la Copa d'Europa el 1986, a més d'adjudicar-se la Lliga el 1985.

Terry Venables
Terry Venables en una imatge d'arxiu

Venables va potenciar la línia defensiva amb homes com Gerardo, Migueli i Julio Alberto i un mig del camp en què destacava l'alemany Bernd Schuster. L'escocès Steve Archibald formava part d'aquell equip. Venables va ser substituït per Luis Aragonès.

"Estem totalment devastats per la pèrdua d'un marit i pare meravellós que ens va deixar ahir després d'una llarga malaltia", diu el comunicat de la família.

Però la vida de Venables també va estar plena d'incursions en altres disciplines fora de l'esport: cinema, literatura i, fins i tot, música. Ho van poder gaudir els espectadors de TV3 quan l'anglès va visitar, l'any 1987, el programa de la Trinca "No passa res".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

El món del futbol ha lamentat la mort de Venables amb múltiples missatges de record i condol.

Anar al contingut