Esports

Mor la gimnasta María Herranz als 17 anys

Commoció a Castella-la Manxa per la mort d'una jove gimnasta per meningitis

Redacció Esport3Actualitzat

La mort de la jove gimnasta María Herranz Gómez, de 17 anys i veïna de Cabanillas del Campo (Guadalajara), per meningitis ha commocionat la seva localitat, i l'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial i ha suspès les activitats socioculturals previstes per a aquests dos dies.

La jove, que era estudiant de l'Escuela de Arte Elena de la Cruz de Guadalajara, practicava la gimnàstica de trampolí al club Ruditramp de Cabanillas del Campo, i la tardor passada va participar en el Mundial en la categoria de fins a vint-i-un anys.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, a través del seu perfil de la xarxa social X, ha lamentat la mort de María Herranz, a qui ha descrit com una "jove talentosa i estimada".

Mesures

La Direcció General de Salut Pública de Castella-la Manxa ha activat els protocols d'actuació després d'aquesta mort a causa de sèpsia per meningococ.

Es recomana l'administració de quimioprofilaxi als contactes estrets com més aviat millor, ja que aquests contactes tenen un risc augmentat de desenvolupar la malaltia respecte a la població general, sobretot en els primers 7 a 10 dies després de l'aparició del cas.

La quimioprofilaxi és la mesura que primer es pren i la decisió d'oferir la vacunació s'haurà de plantejar quan es tinguin els resultats del tipus de meningococ, ha afegit Salut Pública.

 

Anar al contingut