Ciclisme

Mor als 85 anys Miquel Poblet, considerat el millor ciclista català de tots els temps

L'exciclista Miquel Poblet, considerat el millor ciclista català de la història, ha mort aquesta matinada a l'Hospital Quirón de Barcelona, on havia estat ingressat el dimecres. Nascut a Montcada el 18 de març de 1928, va destacar sobretot com a esprínter, amb un total de dues-centes catorze victòries com a professional i va ser el primer i únic ciclista català en vestir el mallot groc de líder del Tour.

Actualitzat
L'exciclista Miquel Poblet, considerat el millor ciclista català de la història, ha mort aquesta matinada a l'Hospital Quirón de Barcelona, on havia estat ingressat el dimecres. Nascut a Montcada el 18 de març de 1928, va destacar sobretot com a esprínter, amb un total de dues-centes catorze victòries com a professional, i va ser el primer i únic ciclista català que va vestir el mallot groc de líder del Tour.

Miquel Poblet va aconseguir un total de dues-centes catorze victòries com a professional. Les més destacades són dues Milà-Sanremo, la clàssica per excel·lència, vint etapes del Giro, tres del Tour i tres de la Vuelta, i també algunes proves per etapes, com dues Voltes a Catalunya. L'any 1955 va ser el primer corredor nascut a Espanya que va portar el mallot groc de líder del Tour. Va ser 18 vegades campió d'Espanya en diverses modalitats i va fer una gran part de la seva carrera a Itàlia, on era tot un ídol.

Un cop retirat de l'alta competició, el 1962, Poblet va continuar vinculat sempre al ciclisme català des de diversos àmbits. Va ser president de la Federació Catalana de Ciclisme i va ocupar diversos càrrecs a la Volta a Catalunya.

L'any 2002 se li va concedir la Creu de Sant Jordi, i en els últims anys va ser objecte de molts homenatges, el més multitudinari, el que se li va fer a Montcada i Reixac el 2011. El pavelló poliesportiu del Pla del Coll va ser batejat precisament amb el nom de Pavelló Miquel Poblet.

Miquel Poblet serà enterrat dilluns, a Montcada i Reixac, a les dotze del migdia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut