BARÇA

Mingueza: "L'equip necessitava un canvi i ara el vestidor creu en l'entrenador"

En una entrevista exclusiva amb TV3, el jugador català lloa l'arribada de Xavi a la banqueta culer, subratlla que van deixar de creure en les idees de Koeman i es desfà en elogis cap a Dani Alves

Francesc LatorreActualitzat

Aviat farà un any del debut d'Òscar Mingueza amb el primer equip del Barça. Ja són 52 partits els que ha disputat des d'aleshores però, curiosament, encara no ha jugat cap derbi. N'ha disputat moltíssims, això sí, a la Masia. I sap perfectament que es tracta d'un partit diferent a la resta:

"Sempre és un partit especial, sobretot per als que venim de casa. N'hem jugat molts a les categories inferiors. Era el partit de més rivalitat de la temporada, perquè sovint ens hi jugàvem els títols. També en l'època del Barça B era un partit diferent. Era el nostre clàssic. Tinc molta il·lusió per poder guanyar-lo."

Serà el debut de Xavi Hernández a la banqueta del Camp Nou. Mingueza hi veu un escenari ideal perquè l'equip aconsegueixi canviar la dinàmica de la temporada:

"Hauria de ser un punt d'inflexió en la temporada. És un bon partit per canviar la dinàmica en què estem. Estrenem entrenador i l'estadi estarà ple per donar-nos suport. A partir d'ara, hem de ser capaços d'enllaçar bons resultats i de mostrar que no som un equip vulnerable, que podem lluitar contra qui sigui i que optem als títols."

Mingueza lloa l'arribada de Xavi (@FCBarcelona)

Xavi encara no li ha dit si el veu més de lateral o de central, però, en tot cas, Mingueza és molt clar a l'hora de valorar l'arribada del terrassenc al vestidor culer.

"El vestidor necessitava un canvi. No hi havia l'ambient que necessitàvem. La gent no estava contenta. I quan no estàs bé i les coses no surten,  necessites un canvi d'aires. Estic segur que amb Xavi ens anirà molt bé. La idea amb què ha arribat és molt bona. Ha entrat amb molt bon peu al vestidor. La gent creu en el que diu i això és molt important."

La duresa dels entrenaments, diu Mingueza, és molt semblant a la que imposava Koeman. La gran diferència, diu el jugador català, és la direcció en què s'enfoca la feina, absolutament orientada a la idea de joc que es pretén.

"Els exercicis estan molt enfocats en la idea del que volem fer al camp. Tenim més clara aquesta idea. I ho fem amb la màxima intensitat, pressió, treball, qualitat… És bo que tinguem la idea clara i que tots treballem d'una manera específica per obtenir un bon resultat com a equip."

 

Mingueza repeteix una i altra vegada la paraula "idea". També a l'hora de valorar els últims mesos de Koeman al capdavant de l'equip:

"L'equip va deixar de confiar en la idea i cadascú intentava solucionar les seves coses. No estàvem bé, ni individualment ni col·lectivament. Quan les dinàmiques no són bones, cadascú fa el que pot però tampoc crèiem en el que volíem. Estic segur que ara les coses canviaran i aniran a millor. I no crec que haguem d'esperar dos o tres mesos per veure aquests canvis. A partir d'aquest cap de setmana, ja es veuran coses noves."

El jugador de Santa Perpètua de Mogoda també treu ferro al famós codi de disciplina que ha recuperat Xavi amb la seva arribada:

"Per tot el que es comenta, sembla que sigui un sergent i que no es pugui fer res. Simplement, ha posat una mica d'ordre i disciplina. Però són normes que jo ja tenia al juvenil i al Barça B. Tot i que ara les multes són una mica més cares que al juvenil! Per mi era estrany que aquestes normes no hi fossin fins ara, però hem d'entendre que la pandèmia ho ha complicat tot una mica més. Però penseu que en Xavi és el primer que fa conya, li agrada molt la broma, però llavors exigeix molta feina i intensitat."

Mingueza, en un moment de l'entrevista amb TV3

Alves, mestre de luxe al lateral dret

Ha tornat Xavi i també Alves. Quan el brasiler va debutar per primer cop amb el Barça, Mingueza era un nen de tot just 9 anys.

"És un orgull compartir vestidor amb ell. Ha aportat un ambient increïble al vestidor. És el primer que va al gimnàs a treballar, dona intensitat als entrenaments, hi aporta ritme i és el que més corre... Ja m'havien explicat Busquets i Piqué que era una màquina de córrer, molt resistent. És increïble que amb 38 anys vingui amb aquesta actitud i mentalitat. Donarà a l'equip l'esperit guanyador que necessita. Com a defensa que soc, sempre m'havia fixat en el seu joc. I veure'l jugar era increïble."

I ara que s'ha posat de moda la tornada de mites com Xavi o Alves, Mingueza confessa entre somriures que si s'embolica la troca a París i Messi vol tornar, l'argentí seria "molt benvingut" a Barcelona.

El blaugrana i David López, de l'Espanyol s'han sotmès a un divertit test abans del derbi:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut