Mikel Landa celebra la victòria a la 16a etapa del Giro amb final a Aprica (@giroditalia)
Ciclisme

Mikel Landa s'imposa en la 16a etapa del Giro i Alberto Contador augmenta l'avantatge a la classificació

El ciclista basc de l'equip Astana ha travessat en solitari la línia d'arribada d'Aprica i se situa segon de la general, a 4 minuts i 2 segons del líder, que s'ha refet d'una punxada abans de la temible ascensió al Mortirolo. Fabio Aru s'ha despenjat del grup dels favorits i cau a la tercera plaça, a 4.52 de Contador.

David CarballoActualitzat

Mikel Landa ha guanyat en solitari la 16a etapa del Giro amb final a Aprica i Alberto Contador ha refermat encara més el seu liderat a la classificació general. El ciclista basc de l'equip Astana ha fet l'atac definitiu a poc més de tres quilòmetres per a la línia d'arribada i ha deixat de roda l'holandès Steven Kruijswijk i el mateix Contador, segon i tercer de l'etapa, a 38 segons del guanyador.

Landa, que ha sumat el segon triomf d'etapa en aquesta edició de la ronda italiana després d'exhibir-se a l'ascensió a Madonna di Campiglio, ha vist com el teòric cap de files de l'Astana, Fabio Aru, quedava despenjat, i l'ha acabat desbancant de la segona posició de la classificació.

Contador, que ha tingut un bon ensurt per una punxada abans de pujar el temible Mortirolo, s'ha refet i ha estat capaç de recuperar 53 segons de desavantatge respecte al grup d'Aru, tot i no tenir l'ajuda de cap company d'equip. A 39 quilòmetres de la meta, Contador ha pogut atrapar el grup dels favorits, i poc després ha estat Aru qui s'ha endarrerit, en una demostració de debilitat.

Després d'aquesta duríssima etapa, Contador augmenta l'avantatge a la classificació general i ara disposa de 4 minuts i 2 segons sobre Landa i 4.52 respecte a Aru, que cau a la tercera posició després de veure's superat pel seu company d'equip.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut