Natació

Mengual es queda sense la primera medalla en ser quarta amb l'equip de combinada lliure

Passen les finals al Mundial de Natació de Melbourne i Espanya es va quedant sense medalles. Contra tot pronòstic i després d'haver quedat tercer a les preliminars, l'equip de combinada lliure de natació sincronitzada, amb Gemma Mengual al capdavant, s'ha quedat a un pas del bronze. El mateix li ha passat al nedador José Francisco Hervás, que, en els cinc quilòmetres en aigües obertes, també ha estat quart.

Actualitzat
La bona actuació en la fase preliminar presagiava algun resultat satisfactori per a l’equip de combinada lliure de natació sincronitzada. L’equip espanyol havia quedat tercer en la prèvia i arribava a la final amb optimisme. A l’hora de la veritat, però, Rússia ha demostrat tot el seu bon potencial i ha guanyat l’or, seguit de Japó i l’inesperat equip dels Estats Units.

José Francisco Hervás, per la seva banda, també ha estat a punt d’aconseguir medalla en la prova dels cinc quilòmetres en aigües obertes. L’espanyol ha patit, com la resta de participants, el fort onatge i la baixa temperatura de l’aigua, però ha aconseguit una més que meritòria quarta plaça. Tot i ser tercer en alguns moments, Hervás no ha pogut superar el ritme imposat per l’alemany Thomas Lurz, campió per segon cop consecutiu, el rus Drattsev, segon, i el grec Giannotis, tercer. Després d’aquest excel·lent resultat –a Mont-real va ser vintè–, Hervás espera recuperar forces aviat per ser com a mínim tan competitiu en la prova dels deu quilòmetres de dimecres.
Anar al contingut