Cinquena victòria de Max Verstappen aquesta temporada (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen, més líder del mundial després de la victòria al GP d'Àustria

El pilot neerlandès ha tret més de vint segons al segon classificat, Valtteri Bottas. Lewis Hamilton ha tingut problemes amb el seu Mercedes i ha acabat quart.

Francesc RosésActualitzat

Nova victòria de Max Verstappen en el circuit de Spielberg, una setmana després d'haver guanyat el Gran Premi d'Estiria. El pilot neerlandès ha dominat la cursa des del mateix moment de la sortida, i per una vegada no ha tingut pràcticament cap pressió dels pilots de Mercedes. Valtteri Bottas ha acabat segon, i el podi l'ha completat Lando Norris, que ha fet una magnifica cursa amb una penalització discutible. Lewis Hamilton ha comès moltes errades que han destrossat el fons pla del seu cotxe i els pneumàtics i ha acabat quart. Verstappen li porta ara 32 punts en la classificació del campionat.

Les primeres voltes de la cursa han estat dominades ja per Verstappen, que ha evitat que el superés Lando Norris en els primers viratges. El pilot anglès ha lluitat amb Checo Pérez, que ocupava el tercer lloc, fins que els dos han tingut un frec a frec que ha acabat amb el pilot mexicà perdent temps fora de pista. Norris ha hagut d'aguantar la pressió de Hamilton a partir d'aquell moment, fins que li han marcat una penalització per la maniobra amb Pérez. Norris ha deixat passar Hamilton sabent que després igualment l'avançaria una vegada s'apliquessin els cinc segons de penalització.

L'actual campió del món ha hagut de forçar com mai el seu estil de pilotatge i això ha fet que el rendiment del cotxe empitjorés. L'equip Mercedes ha permès que Bottas superés Hamilton en la segona fase de la cursa, a la vegada que Norris ha avançat al pilot anglès. Verstappen ha fet una cursa extraordinària i fins i tot s'ha permès el luxe de fer una aturada suplementaria al box, fet que a part de guanyar la carrera li ha valgut marcar el punt per la volta més ràpida. Bottas i Norris, doncs, l'han acompanyat en el podi.

Checo Pérez, que ha perdut la seva cursa en l'incident amb Lando Norris, ha hagut de lluitar al mig del grup i molt especialment amb Charles Leclerc i Daniel Ricciardo. Ha avançat als dos rivals però els comissaris han cregut que també havia estat amb una maniobra poc esportiva i l'han penalitzat amb un total de 10 segons.

La cinquena posició final ha estat per Carlos Sainz, que ho ha passat molt malament en l'inici de carrera donat que havia decidit portar pneumàtics durs en el seu Ferrari. Ha allargat molt la seva única aturada i ha pogut fer la segona part amb compostos més tous, fet que li ha permès dur a terme una bona remuntada al final de la qual ha obtingut el cinquè lloc un cop tinguda en compte la penalització de Checo Pérez. El pilot madrileny ha acabat davant Daniel Ricciardo i el seu company Charles Leclerc, tot i que amb Checo Pérez entre ells en la classificació. Gran cursa també de Fernando Alonso, que ha quedat molt retardat en la primera volta, i ha anat remuntant posicions. Gràcies a un avançament antològic a George Russell amb el seu modest Alpine, ha aconseguit acabar desè i marcar un punt.

Anar al contingut