Atletisme

Marta Galimany prepara la marató olímpica confinada a casa

L'atleta de Valls es prepara per a la marató dels Jocs de Tòquio aprofitant al màxim tots els racons de casa seva

Xavier BonastreActualitzat

El confinament domèstic que estem vivint ha obligat moltíssims esportistes a buscar solucions originals per seguir els plans d'entrenament. Aquests dies n'hem vist uns quants exemples. Però què passa si t'has de preparar per fer la marató dels Jocs de Tòquio? Com t'entrenes per córrer 42 quilòmetres i 195 metres dins de casa? Així és com ho fa l'atleta de Valls Marta Galimany.

Encara no fa un mes, Marta Galimany va aconseguir a la marató de Sevilla el bitllet per anar a la marató dels Jocs de Tòquio, prevista per al 8 d'agost. Un somni que pot quedar estroncat pel coronavirus. A la Marta, però, de voluntat no n'hi falta. Ni esforç, somriure i passió. Confinada a casa seva, a Valls, s'ha vist obligada a canviar l'asfalt per la cinta. El pla d'entrenament s'ha hagut de readaptar a la situació.

Tots els entrenaments estan perfectament planificats amb en Jordi Toda, la seva parella i entrenador. Avui toca una sessió de força... Tots els elements i espais de la casa s'aprofiten. Per exemple les escales... El garatge es converteix en una altra sala per exercitar-se... Dins de les possibilitats, cal intentar variar les ubicacions, encara que és difícil, evidentment, defugir la monotonia. La Gris, la gata de la Marta, és una espectadora d'excepció.
     
La Marta està esperant que li arribi una cinta més completa per treure encara més rendiment de les sessions de confinament. De moment, esprem al màxim la cinta que té. Tornar a córrer pels carrers serà imprescindible, a partir del maig, per seguir el pla d'entrenaments. Si els Jocs s'acaben ajornant...

"Sabem que és una possibilitat que els Jocs Olímpics s'ajornin. Si passa, ens adaptarem. Només espero que tot el que he treballat per poder-me classificar es mantingui i no haver de fer una altra marató per tornar-me a classificar. Però en fi, farem el que convingui."

Sempre positiva, Marta Galimany somia tornar a trepitjar l'asfalt i gaudir novament de les victòries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut