Futbol

Mapi León, el Betis o la teva colla: tots són víctimes del "blokecore"

Combinar samarretes de futbol amb pantalons "casual" és una de les tendències del moment

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Vestir amb peces icòniques de futbol, especialment dels 80 i 90, està de moda. Una de les tendències "fashion" del moment és l'anomenat "blokecore", que defineix el fet de combinar samarretes futboleres, moltes en versió "oversize", amb pantalons "casual". Sobretot texans.

El terme parteix de la paraula anglesa "bloke", amic o col·lega en argot juvenil, i com tantes altres tendències neix a les xarxes socials. El que va començar com un repte del tiktoker Brandon Huntley ha acabat esdevenint una estètica seguida massivament pel públic jove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVA (@someva__)

Algun dels seus selectes adeptes són la defensa del Barça Mapi León, que s'ha presentat als últims partits de les blaugranes lluint autèntiques relíquies "vintage", el seu homòleg del masculí Ronald Araujo o el trio de companys i amics bètics "Panda" Iglesias, Bellerín i Ruibal.

El Betis, de fet, és un dels equips on els ha agafat fort pel "blokecore". Tant és així que diumenge contra el Las Palmas van utilitzar una samarreta "retro" de la marca Hummel de principis dels 90 del segle passat, amb publicitat de l'Expo 92 celebrada a la ciutat sevillana.

Dels prescriptors, als aficionats

Amb aquestes influències tan potents, aquest sembla condemnat a ser el Nadal del "blokecore". A la xarxa ja circulen milers d'imatges d'usuaris amb samarretes que evoquen temps passats i alguns vídeos de grups d'amics que ja han començat a celebrar un amic invisible diferent.

Anar al contingut