Luis Enrique treu pit davant la "frustració" del Newcastle pel polèmic penal
Luis Enrique: "Ha estat el guió d'una pel·lícula de terror" (Reuters)
Champions

La reacció altiva de Luis Enrique pel polèmic penal contra el Newcastle

El PSG salva els mobles a la Champions amb un penal xiulat per mans a l'últim minut que li permet empatar el partit (1-1)

El PSG de Luis Enrique s'ha salvat de tenir un peu i mig fora de la Champions amb un polèmic penal contra el Newcastle per possibles mans que ha assenyalat l'àrbitre quan passaven 7 minuts dels 90. Mbappé l'ha transformat i el conjunt parisenc se la jugarà a Dortmund en l'última jornada. El grup de la mort està fent honor al seu nom. La indignació en el Newcastle és majúscula, mentre Luis Enrique ha tret pit quan se li ha preguntat sobre la polèmica: "Això és futbol, som un dels equips que més gols marca a Europa."

L'entrenador del Newcastle no se'n sabia avenir. Eddie Howe ha estat molt crític en roda de premsa amb el penal assenyalat en temps de descompte, i ho ha qualificat de "decisió errònia" i "frustració".

"Crec que és es una decisió errònia, ve corrents i li dona a la mà. Ha estat una decisió molt greu pel poc temps que quedava. Però m'he de controlar, no puc dir tot el que penso, és també la meva feina. Però estic frustrat pels jugadors, hi hem estat molt a prop", ha dit l'entrenador del Newcastle, Eddie Howe

Per la seva banda, l'entrenador del PSG, Luis Enrique, no ha dubtat en dir que el seu equip s'ha merescut guanyar. "No he vist cap jugada. No em dedico a mirar el VAR. Em dedico a millorar l'equip, amb això ja en tinc prou".

"Hem estat superiors, però el futbol no premia qui fa més ocasions, sinó qui marca més gols. Això és futbol, som un dels equips que més gols marca d'Europa. Un dia entren i això és el que és meravellós del futbol", ha dit el tècnic asturià

L'exentrenador blaugrana, això sí, ha definit el partit amb aquest símil cinematogràfic:

"Avui destacaria l'afició, hem notat la seva força i hem empatat en el 93. Ha estat el guió d'una pel·lícula de terror. Espero que l'última jornada puguem guanyar i acabar primers."

Càstig a l'àrbitre del VAR

L'encarregat de revisar el VAR durant el partit, el polonès Tomasz Kwiatkowski, no ha sortit ben parat de la seva errada. I és que aquest dimecres havia de videoarbitrar el matx entre la Reial Societat i el Salszburg, i ha estat substituït per l'alemany Marco Fritz.

En aquest vídeo podeu veure la jugada polèmica del partit:

El partit més polèmic de la jornada

El Newcastle s'havia avançat al Parc dels Prínceps de París en el minut 24. Gran jugada de Livramento, rematada d'Almirón i el rebuig de Donnarumma el va aprofitar l'ex de la Reial Alexander Isaak per posar per davant els "magpies". Amb aquest resultat es va arribar al descans.

A la segona meitat els francesos van sortir a buscar l'empat, però els de Luis Enrique no van trobar la porteria de Nick Pope. El Newcastle va acumular molts jugadors per darrere de la pilota i va deixar sense espais l'atac del PSG. A tot plegat es va afegir la falta d'encert de Kilian Mbappé que va perdonar en dues ocasions molt clares.

Després del partit va confessar que és "frustrant fallar tantes ocasions".

Però faltava el gir de guió més inesperat. En el minut 96, penal per unes mans de Livramento, molt dubtoses i que van ser confirmades després que Marciniak revisés la jugada. Mbappé, aquest cop sí, va signar el gol de l'empat a 1. La segona plaça d'accés als vuitens de final es decidirà a la darrera jornada.