L'Spar Girona no disputarà la Final Four (@CBAvenida)

L'Spar Girona diu adeu a l'Eurolliga en la històrica eliminatòria davant el Perfumerías Avenida (71-65)

Les gironines han fet un gran partit, però no han pogut remuntar en cap moment els 8 punts de l'anada

Xavi LorenteActualitzat

L'Uni s'acomiada de l'Eurolliga als quarts de final després d'una gran temporada. Les gironines han lluitat fins al final per passar a la Final Four: el repte era molt complicat. D'entrada, remuntar els 8 punts del partit d'anada contra un Perfumerías que ha tornat a tenir l'escalf del seu públic.

L'Uni ha començat bé el partit, portant la iniciativa en el marcador amb una Reisingerova encertada sota l'anella (6-9, minut 3). El Perfumerías, però, a poc a poc ha recuperat terreny per tornar a posar-se al davant (14-11, minut 7). Les gironines han entrat en una espiral d'imprecisions, moltes pèrdues de pilota no forçades i errors en el tir (18-13, minut 8). Elonu ha fet la darrera cistella del primer quart (18-15, minut 10).

Un triple de Leonor Rodríguez ha obert una escletxa preocupant (23-15, minut 12). Julbe ha hagut de demanar temps mort i ha activat la reacció, (23-25, minut 16) amb Laia Palau i, sobretot, Eldebrink -11 punts a la primera part- tirant del carro. Labuckiene també ha despertat (23-29, minut 17). Un triple de Vasic (25-32, minut 18) ha situat el màxim avantatge de la primera part aprofitant la crisi anotadora de l'Avenida amb un parcial de 2 a 17. Gran feina defensiva sobre les jugadores clau: les Samuelson i Hayes. El Salamanca ha recuperat la confiança en atac i ha clavat triples que han igualat el marcador al descans (32-34, minut 20).

Un triple de Karlie Samuelson ha empatat el matx (39-39). Tot seguit, Katie Samuelson ha avançat les locals (41-39, minut 23). Reisingerova s'ha carregat amb la quarta falta enmig del tercer quart... problemes per al joc interior gironí. L'holandesa Hof ha fet mal a l'anella de l'Uni, però, sobretot, els triples de Hayes que ha entrat en erupció (54-49, minut 28). Eldebrink ha parat el cop amb un tir de 3 (54-52, minut 30).

Chelsea Gray ha igualat a 54, però, a partir d'aquí, el Perfumerías s'ha tornat a escapar (61-56, minut 35). L'Uni ja no ha pogut capgirar la inèrcia del matx, que s'ha acabat adjudicant l'equip de Salamanca, que torna 10 anys després a una Final Four de l'Eurolliga. L'Uni ha competit al màxim, ha ofert una gran imatge, però s'ha quedat a les portes de l'objectiu. Hayes, (16) pel Salamanca, i Eldebrink (16), pel Girona, han estat les principals anotadores del matx.