Jürgen Klopp i Mikel Arteta, després de les derrotes dels seus equips, Liverpool i Arsenal (Reuters)
Futbol

Liverpool i Arsenal cauen a casa i cedeixen el liderat de la Premier al Manchester City

Cop de teatre a la Premier: el Liverpool perd contra pronòstic davant el Crystal Palace i l'Arsenal no pot amb l'Aston Villa (0-2)

Redacció Esport3Actualitzat

Abans de rebre el Reial Madrid en la tornada dels quarts de final de la Champions, el Manchester City s'ha endut una doble alegria que no s'esperava: s'ha convertit en líder de la Premier League anglesa a falta de sis partits tot i començar la jornada com a tercer classificat. L'equip de Pep Guardiola va fer la feina dissabte, golejant el Luton (5-1) sense més problemes. Però els qui han notat el vertigen han estat el Liverpool, que aquest diumenge ha caigut a casa davant el Crystal Palace (0-1), i l'Arsenal, que també ha cedit com a local, en el seu cas davant l'Aston Villa (0-2). 

En quatre dies, el Liverpool ha tirat per la borda gairebé totes les opcions d'acabar el cicle de Jürgen Klopp aixecant un títol. L'enfonsament dels "reds" s'ha produït, a més, a Anfield, davant de la seva pròpia afició. Dijous, l'equip es va complicar molt la supervivència a Europa en perdre (0-3) davant l'Atalanta a l'anada dels quarts de final de la Europe Cup. 

Aquest diumenge, la crisi s'ha fet encara més profunda: els de Klopp han caigut contra tot pronòstic davant el Crystal Palace. L'equip londinenc s'ha avançat aviat en el marcador amb un gol d'Eberechi Eze (14') i els "reds" han estat incapaços, fins i tot d'empatar el partit, oferint una sensació d'impotència preocupant, mentre es resignaven a perdre el liderat.

A l'Arsenal, que jugava després, se li obria la porta al liderat, però no ha tingut la sang freda per travessar-la: no només ha estat incapaç de batre l'equip mà d'Unai Emery, sinó que els "villians" han aprofitat els nervis locals en els instants finals per marcar per partida doble: Leon Bailey (84') i Ollie Watkins (87') m'han estat els botxins de l'equip de Birmingham, que reforça les seves opcions de jugar la Champions la pròxima temporada amb un triomf de prestigi.        

Anar al contingut