El rècord de l'Hugo Boss li ha permès retallar distàncies amb el líder (vendeeglobe.org)

L'Hugo Boss bat el rècord del món de velocitat en monobuc recorrent 994,7 km en un dia

El rècord establert pel pilot britànic li ha permès acostar-se a 130 km de l'embarcació líder Banque Populaire a la Vendeé Globe
Actualitzat

La vuitena edició de la Vendée Globe, la volta al món en solitari de vela, està a punt d'acabar. Després de 71 dies de lluita aferrissada, queden menys de 900 milles (1.620 km). La notícia del dia de la competició ha estat el nou rècord del món de velocitat en monobuc que ha establert el britànic Alex Thomson amb el seu Hugo Boss. La marca ha estat de 536,81 milles nàutiques (994,7 km) en 24 hores a una mitjana de 22,36 nusos per hora (41,4 km/h).

A l'espera que el rècord sigui validat pel Consell Mundial de Vela (WSSRC), Thomson ha pogut pressionar el líder francès Armel Le Cléac'h, que resisteix a 70 milles (130 km) davant seu amb el "Banque Populaire". L'embarcació es manté en primera posició després de creuar les Açores, i ha completat l'etapa en 515,5 milles (955,2 km) a 21,5 nusos (39,9 km/h).

Aquest dijous s'espera l'arribada del "Banque Populaire" i de l'"Hugo Boss" a les Sables d'Olonne (França). Tal com està la situació, es preveu una lluita intensa des de l'illa d'Ouessant fins al llarg de la Bretanya en la recta final fins a la meta.

Per la seva banda, el català Dídac Costa segueix en la lluita per la quinzena posició amb el seu "One Planet One Ocean" contra l'"Etamine du Lys" del francès Romain Attanasio, que ha reduït la seva distància amb Costa a tan sols 70 milles (130 km).

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut