El doctor Antoni Trilla durant la xerrada al CAR de Sant Cugat del Vallès (EFE)
Esports

L'expert en epidemiologia Antoni Trilla considera que el risc per contagi del virus Zika és molt baix per la salut

Diversos esportistes olímpics han assistit a una xerrada al CAR de Sant Cugat sobre el virus Zika amb el doctor Antoni Trilla, que ha dit que "som especialistes, tenim la informació i estem tranquils"

Eduard GarciaActualitzat

"Si hi ha molt alarmisme amb el Zika? Diria que hi va haver massa desajustos. La família olímpica té dret a informar-se, però amb les dades que tenim, el risc és molt baix per a la salut, i únicament una cosa a considerar per a la salut reproductiva", ha assegurat el doctor Antoni Trilla, cap de servei de medicina preventiva i epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, en una xerrada amb diversos esportistes en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès per parlar sobre aquest tema abans dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

La nedadora Ona Carbonell, que també ha estat present a l'acte, ha donat la seva opinió al respecte. "Ho deixo en mans dels professionals, dels comitès olímpics i dels organismes mèdics perquè no tinc idea sobre aquest tema, desconec la importància. Por? No em fa respecte", ha dit. El marxador Jesús Ángel García Bragado creu que "el risc zero no existeix però la probabilitat és mínima".

Trilla ha insistit que l'índex de contagi és molt baix. "És més fàcil encomanar-se per altres virus com el dengue o el chikungunya", ha afirmat. Sobre la recomanació de suspendre els Jocs feta per 150 científics de tot el món el doctor ha dit que "ells són especialistes en altres àrees que no són la nostra. L'Organització Mundial de la Salut i el Centre de Control de Malalties d'Atlanta o d'Europa tenen la mateixa opinió que jo". El doctor Trilla ha comentat que no comparteix les declaracions de Pau Gasol, en què el jugador de l'NBA posava en dubte la seva presència a Río a causa del virus. Segons el doctor Trilla, qualsevol esportista té "mil vegades més probabilitats de guanyar una medalla que de ser infectat pel Zika".
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut