Fermín celebrant el gol contra el València (Europa Press)

L'exòtic destí que podria haver canviat la carrera de Fermín

Un canvi al cos tècnic va frenar el seu fitxatge per 600.000 euros pel Raków Czestochowa, equip del sud de Polònia
Redacció Esport3

Fermín López està en un molt bon moment de forma. El migcampista d'El Campillo va obrir la llauna contra el València, era el vuitè gol de la temporada per a un jugador que aprofita les seves oportunitats. Normalment, surt com a revulsiu a la segona part. Fermín té 20 anys i és un canvi habitual de Xavi.

Primera temporada a l'elit

La temporada passada va jugar cedit al Linares, equip de la Primera Federació (tercera categoria del futbol espanyol). El filial el cedia perquè havia de sumar minuts fora de La Masia. Un molt bon curs de l'andalús. Fermín va jugar 37 partits, va anotar 12 gols i 4 assistències, i va ser una peça clau a l'onze d'Alberto González. Tanmateix, no van poder culminar la temporada. Els "azulillos" es van quedar a un punt de jugar els play-offs d'ascens a Segona Divisió.

Xavi va confiar en Fermín i se'l va endur a la gira dels Estats Units. Allà va marcar un autèntic golàs contra el Reial Madrid, la seva carta de presentació per als qui no el coneixien. El 27 d'agost del 2023, debutava oficialment amb el primer equip. El Barça derrotava 3 a 4 el Vila-real i amb el dorsal 32 substituïa Gündogan al minut 86. A partir de febrer, era oficialment jugador del primer equip i el jugador adoptava el dorsal 16 (vacant després de la marxa de Pjanic la temporada passada).

La venda aturada de Fermín

El periodista polonès Tomasz Włodarczyk de Meczyki.pl. va assegurar que la trajectòria de Fermín podria haver estat molt diferent si no fos per un canvi de plans. No hauria ni debutat al primer equip. L'abril del 2023, el Barça estava en negociacions avançades per vendre'l al Raków Czestochowa. L'equip del sud de Polònia estava disposat a pagar a prop de 600.000 euros pel migcampista que llavors jugava al Linares.

Finalment, però, un canvi a la banqueta de cara a la pròxima temporada el va frenar. Dawid Szwarga i el seu staff tècnic van tombar el fitxatge perquè consideraven que no tenia les aptituds requerides per poder marcar la diferència a l'àrea rival. Actualment, els polonesos van sisens a la classificació quan falten quatre partits per disputar-se. Estan a dos punts de jugar la fase prèvia de la Conference League i a set del líder, el Jagiellonia Bialystok.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut