Grimaldo supera Manuel Neuer per establir el 2-0 provisional
Grimaldo supera Manuel Neuer per establir el 2-0 provisional (Reuters)
Futbol

L'exblaugrana que fa la guitza al Bayern de Múnic i a un Müller enfurismat

Alejandro Grimaldo brilla en un Bayer Leverkusen que es referma al liderat de la Bundesliga després de superar el campió (3-0)

Redacció Esport3Actualitzat

El Bayer Leverkusen és la gran sensació de la temporada al futbol europeu. El joc sòlid i vistós que practiquen els de Xabi Alonso els ha portat al capdavant de la Bundesliga. Aquest dissabte tenien la prova de foc per saber si serien capaços d'aguantar el pols amb el Bayern de Múnic, campió de les onze últimes edicions de forma ininterrompuda. El Leverkusen té una certa fama de malastruc després d'haver deixat escapar més d'un títol a la seva història -no tenen cap Bundesliga al seu palmarès- i per això, els detractors se'n riuen anomenant-los "Neverkusen". 

A l'hora de la veritat, als jugadors del Leverkusen no els van tremolar les cames i van superar en totes les facetes el Bayern (3-0). Va obrir el marcador Josip Stanisic, precisament un jugador cedit per l'equip bavarès. Però qui va brillar especialment va ser un jugador sorgit del planter del Barça: Alejandro Grimaldo, que va anotar el segon gol del partit. 

El lateral valencià va arribar aquest estiu a Leverkusen procedent del Benfica a cost zero. Es va arribar a parlar sobre un possible retorn a Barcelona, però tot va quedar en rumors. En la seva primera temporada s'ha consolidat com una peça clau en l'esquema de Xabi Alonso per la seva versatilitat i la seva vocació ofensiva des del carril esquerre: porta 11 gols i 10 assistències i s'atreveix a fer-ho tot. Com a mostra, el gol olímpic que va estar a punt de marcar davant el Bayern: 


El Bayern, tocat; Müller esclata

Cal veure quin impacte tindrà en el Bayern de Múnic aquesta derrota, on sembla que hi ha força mala maror. Les crítiques cap al tècnic, Thomas Tuchel, s'han incrementat, però un enfurismat Thomas Müller assumia les culpes per als jugadors. Les declaracions de Müller, amb un to molt molest, s'han fet virals:

"Ens ha faltat coratge. A qui li dono la raó és a Oliver Kahn. Ens falten pilotes. No tenim llibertat. És el que li falta al nostre joc. I a vegades s'ha de mirar cap als jugadors. No és només cosa de l'entrenador." 

Ara mateix, la diferència del Bayer Leverkusen al capdavant de la taula és de cinc punts, quan falten encara tretze jornades per a la conclusió del campionat. Però les sensacions que transmeten un i l'altre equip conviden a pensar que Xabi Alonso i els seus poden desterrar definitivament la fama de malastruc de l'equip i guanyar la seva primera Lliga.

Anar al contingut