Fórmula 1

Lewis Hamilton s'imposa al GP de Portugal i supera Schumacher en victòries a la Fórmula 1

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton s'ha convertit en el pilot amb més victòries a la Fórmula 1, 92, després de guanyar la cursa del Gran Premi de Portugal aquest diumenge. El britànic que no ha tingut rival des del moment en què s'ha situat primer quan el seu company d'equip Valtteri Bottas l'ha deixat passar a la volta 20. Hamilton ha tingut problemes als inicis de la carrera quan Carlos Sainz, amb pneumàtics més tous i amb una mica d'aigua sobre la pista, ha liderat sorprenentment la cursa des la segona fins la sisena volta.

Hamilton, segons ha reconegut en acabar la cursa, havia aixecat el peu a la primera volta, en què l'han superat Valtteri Bottas, que s'ha situat primer, i altres pilots. De mica en mica, però, ha passat els rivals, i s'ha situat darrere de Bottas que, per la seva banda, havia superat Sainz. El pilot finlandès de Mercedes, que ha explicat que el seu cotxe no tenia el ritme que ell esperava, ha hagut de deixar passar al seu company, que ha dominat la cursa fins al moment de l'arribada. Hamilton fins i tot ha estat víctima de una lleugera contracció muscular a la cama dreta, però el seu cotxe ha tornat a ser imbatible i l'ha pilotat amb el seu estil tradicional fins l'arribada, superant el rècord de victòries que compartia amb Michael Schumacher des del passat Gran Premi d'Eifel. Valtteri Bottas ha acabat a més de 25 segons del seu company a Mercedes, i Max Verstappen ha estat el pilot que els ha acompanyat en el podi. El pilot holandès havia perdut temps en la primera volta després d'un xoc amb Checo Pérez, però ha aconseguit mantenir el tercer lloc, tot i la pressió de Charles Leclerc, que com Hamilton i Bottas, havia pres la sortida amb el pneumàtic intermedi, una estratègia que s'ha mostrat realment encertada.

Leclerc ha acabat quart davant Pierre Gasly, que ha tornat a fer una carrera extraordinària amb el seu Alpha Tauri. Sainz que ha anat perdent posicions després del seu curt liderat, ha estat el rival més directe del pilot francès. Checo Pérez , qua ha fet una gran remuntada des de la seva parada a boxes en la primera volta, ha acabat darrere del pilot de McLaren i davant la parella dels pilots de Renault, Esteban Ocon i Daniel Ricciardo. El pilot francès ha tret avantatge del seu company gràcies als pneumàtics que portava en l'engraellat de sortida. Sebastian Vettel, desè, ha completat la llista dels pilots que han aconseguit puntuar. Només els quatre primers classificats han acabat en la mateixa volta del guanyador.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut