Aitana Bonmatí contra el Reial Madrid
Aitana Bonmatí contra el Reial Madrid (Europa Press)
Futbol femení

L'estripada d'Aitana Bonmatí sobre la realitat del futbol femení estatal

La Pilota d'Or blaugrana denuncia en declaracions a BBC Sports la falta d'efecte que ha tingut el Mundial en els problemes de la Lliga espanyola i l'RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

Aitana Bonmatí ha carregat contra la situació de la Lliga espanyola de futbol i els pocs canvis que hi ha hagut després de guanyar el Mundial l'estiu passat. En declaracions a la BBC, la migcampista ha comparat l'impacte que va tenir l'Eurocopa guanyada per Anglaterra el 2022 amb el que ha tingut la Copa del Món guanyada per la selecció espanyola.

"M'agradaria dir que tot ha canviat, però no és el cas."

Liga F vs. England's Women's Super League (WSL)

Bonmatí afirma que tenen "els mateixos problemes de sempre" al campionat domèstic. "Tenim molts problemes", remarca. També compara les dues lligues i diu que l'anglesa és més competitiva amb menys equips en comparació amb una Lliga espanyola amb "molts equips" i que "no és atractiva".

La segona màxima assistent de la Lliga --darrere de la seva companya d'equip Graham Hansen-- veu la WSL com un model a seguir, ja que dona "més temps i espai" per descansar en "els moments més top de la temporada".

Les declaracions d'Aitana Bonmatí al complet

"M'agradaria dir que tot ha canviat i que el Mundial ens va donar més coses, però no puc dir-ho. I ho comparo quan Anglaterra va guanyar l'Eurocopa: llavors tot va canviar. Vam guanyar el Mundial, que crec que és més important que guanyar una Eurocopa, i mai ha canviat. Sobretot a la Lliga. Estem tenint els mateixos problemes de sempre. Tenim molts problemes."

"Per descomptat, mires les millors lligues, com l'anglesa, i pots veure que són més competitius i tenen menys equips. També tenen més temps per descansar en els moments clau de la temporada, quan els equips s'ho juguen tot. Això fa que també acabin sent més competitives amb la selecció nacional."

"Aquí som 16 equips, crec que són molts i no és atractiva, la nostra Lliga. M'agradaria dir que tot ha canviat, però no és el cas."

Pots veure el vídeo sencer aquí.

 

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
Anar al contingut