Les medalles de París 2024 amb l'hexàgon de ferro de la Torre Eiffel
Les medalles de París 2024 amb l'hexàgon de ferro de la Torre Eiffel
JOCS OLÍMPICS

Les medalles de París 2024 tenen un tros de la Torre Eiffel original

Així són les medalles dels Jocs Olímpics de París 2024: inclouen un fragment decoratiu d'un monument emblemàtic de la capital francesa i símbol de França, la Torre Eiffel original del 1889

Redacció Esport3Actualitzat

Ja s'ha fet públic el disseny de les medalles dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024. I l'organització tenia guardat un cop d'efecte. Medalles amb un fragment de la Torre Eiffel original del 1889. Aquest és l'encàrrec que va fer el comitè organitzador al mestre joier Chaumet, conegut mundialment per les seves creacions.

La decisió es va prendre amb el desig de convertir les medalles en objectes únics i singulars, com ha explicat el president del Comitè Organitzador de París 2024, Tony Estanguet:

"El que és més impactant és que tinguin part del metall original de la Torre Eiffel. El ferro és present en les medalles. Havíem de buscar un símbol del país i la capital. I no ens podíem conformar només dibuixant-la a la medalla. S'havia de buscar un vincle i és el que hem fet."

La Torre Eiffel és el monument més visitat de França. En cada medalla hi haurà un fragment de 18 grams de la torre original. En total s'han dissenyat 5.000 medalles que seran distribuïdes entre els Jocs Olímpics i Paralímpics. Les medalles s'han concebut com una joia.

Els Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 ja tenen mascota oficial
Les mascotes oficials dels Jocs Olímpics de París 2024 (Reuters)
Anar al contingut