Lídia Guerrero fa un massatge de recuperació a Isidre Esteve
Lídia Guerrero fa un massatge de recuperació a Isidre Esteve
Dakar

Mans miraculoses al Dakar

La duresa del Dakar comença a passar factura a nivell físic als participants i, en aquest punt, entren en joc els fisioterapeutes

Francesc SòriaActualitzat

Les mans dels fisioterapeutes estan molt cotitzades. Els pilots han de fer més de 7.000 quilòmetres i tots els equips disposen d'especialistes. Cada dia, una hora de massatge. Però en el cas d'Isidre Esteve, aquest és més important. Ho explica Lídia Guerrero, la fisioterapeuta del Repsol Rally Team:

"Fem també molts més estiraments, més mobilitat a les cames, que ell no les treballa, però sí que es queden rígides d'estar tanta estona en la mateixa posició."

Les zones afectades canvien depenent del vehicle que porten. O si han patit un accident, com Mena, que té un edema a la mà. El seu fisioterapeuta, Pere Palmada, explica què necessita:

"Treballem a nivell cervical i de les escàpules. Ell porta molta càrrega i normalment hem de treballar allà."

A Esteve, el nou vehicle li carrega els tríceps. Però Guerrero explica que el seu problema és que no desconnecta mai del tot:

"Aquí és entrar com en un oasi. Intentem que no hagin de pensar massa i es puguin relaxar. Però el problema és que l'Isidre no pot callar. Parla molt!"

Tot i això, hem trobat un pilot que és un superdotat i ni passa per la sala de recuperació. Ho explica Palmada:

"En Pedrero, que està molt fort. De moment, està tirant ell sol".

Els massatges ajuden a relaxar-se, però també la jornada de descans. Dissabte no hi ha cursa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut