Elustondo celebra el gol que ha donat la classificació a l'Athletic (EFE)

L'Athletic pateix per eliminar el Zilina i certifica el pas a la fase de grups de la Lliga Europa (1-0)

Un solitari gol d'Elustondo en el minut 24 permet a l'equip basc remuntar el 3 a 2 advers de l'anada i classificar-se per a la Lliga Europa amb més patiment del previst

David CarballoActualitzat

L'Athletic Club jugarà la fase de grups de la Lliga Europa després d'eliminar amb més patiment del previst el Zilina eslovac. Els bascos, que havien de remuntar a San Mamés un 3 a 2 advers de l'anada, han capgirat l'eliminatòria amb un triomf per la mínima. Elustondo, amb un xut que ha sorprès el porter visitant, ha fet l'únic gol del partit en el minut 24.

Aconseguit l'objectiu d'avançar-se en el marcador, els homes d'Ernesto Valverde han buscat un segon gol de la tranquil·litat. Però Aduriz, el botxí del Barça a la Supercopa d'Espanya, no ha estat encertat en els últims metres. Amb el pas dels minuts, el neguit s'ha començat a notar a les graderies de la Catedral, ja que un gol del Zilina deixava els lleons fora d'Europa.

Els eslovacs, amb molt pocs recursos ofensius durant els 90 minuts, han buscat l'empat a la desesperada a base de penjar pilotes a l'olla. Només en el temps afegit, el Zilina ha posat l'ai al cor a l'afició de San Mamés amb un cop de cap de Skirinar que Iago Herrerín ha pogut atrapar sense problemes. Tot i aquest ensurt, l'Athletic estarà al bombo del sorteig de la fase de grups de la Lliga Europa.