BARÇA

La junta de Laporta supera sense obstacles l'Assemblea de Compromissaris

Els punts més importants han estat l'aprovació dels números de la junta de Bartomeu referents a les dues passades temporades i les operacions de refinament amb un o més operadors, per un import total de 525 milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

El Camp Nou ha estat escenari de l'Assemblea de Compromissaris del Barça, en la qual s'han aprovat els números de l'anterior junta de Josep Maria Bartomeu i també els de la temporada que acaba de finalitzar. El paper del Barça en l'afer de la Superlliga ha estat un dels temes més tractats. I s'ha decidit que els socis que van pagar l'abonament de la temporada passada, no hagin de fer-ho a la nova campanya.

L'assemblea del Barça ha començat amb xiulets per a Jordi Moix, quan ha explicat la gestió econòmica de la Junta Directiva de Bartomeu, fins al punt que Joan Laporta ha hagut de demanar calma.

Per la resta ha estat una bassa d'oli per a la nova Junta Directiva. Joan Laporta ha superat sense problemes els punts més compromesos, com era l'aprovació dels comptes de les dues últimes temporades. El president blaugrana ha deixat clar que donar el vistiplau era imprescindible per evitar la paralització de l'activitat del club i que això no evita futures accions de responsabilitat a l'anterior Junta.

La junta de Laporta votant un dels punts de l'Assemblea (EFE)

Els compromissaris han aprovat el crèdit. Sobre l'Eurolliga, Joan Laporta ha explicat els motius de voler participar-hi i ha demanat la complicitat dels socis. No s'ha arribat a votar perquè encara no està en funcionament. I també ha avançat que els socis que van pagar l'abonament la passada temporada no hauran de pagar-lo de cara a la pròxima.

 

El refinançament del club

També s'han aprovat les operacions de refinançament amb un o més operadors per un import total de 525 milions d'euros. L'objectiu és poder reformular el deute immediat i continuar amb l'activitat ordinària del club. 

Per aprovar aquest punts, segons els estatuts es necessitaven dues terceres parts dels vots dels socis compromissaris, i s'ha superat àmpliament. El resultat ha estat de 588 vots positius, 28 negatius i 43 en blanc.

En el capítol de mesures econòmiques, Joan Laporta també ha explicat que cancel·laran els bonus:

"Estan a un tipus d'interès que ens estan sagnant i aconseguirem reduir els costos financers."

Pel que fa als abonaments ha anunciat que els socis que ja van pagar els abonaments la temporada passada, no hauran de tornar a pagar aquesta, perquè ja va quedar abonat la temporada passada, una temporada en què, a causa de la Covid, no s'ha pogut veure cap partit a l'estadi.

 

La renovació de Messi

Joan Laporta també s'ha referit a Leo Messi, per reiterar que espera la seva renovació i ha lloat el documental produït per TV3 "Messi, el desè art".

 

Dia D per a la nova junta

La situació que travessa el Barça, dins i fora del terreny de joc, fa que aquesta assemblea sigui de les més importants de la història del club. Important i diferent. Diferent perquè, per primera vegada, els socis compromissaris expressaran la seva opinió al Camp Nou, a l'aire lliure, a causa de la pandèmia. N'hi ha 4.457 de convocats.

En un principi s'havia pensat que estiguessin situats a la gespa de l'estadi culer, però les previsions de mal temps o d'una possible calorada han fet que finalment els socis seguin a la graderia de la tribuna. L'escenari on hi haurà la junta directiva sí que serà a la gespa, a la zona de les banquetes. Moltes decisions seran de caràcter econòmic. El sí, el no o l'abstenció dels socis seran més importants que mai.

Immediatament després del discurs del president Laporta s'ha votat l'aprovació de la liquidació de l'exercici 2019-2020, encara pendent per culpa de la pandèmia. Són números de l'època Bartomeu, que assenyalen 855 milions d'ingressos, un 18% menys que els 1.047 que s'havien previst. Les despeses van ser superiors i, per tant, l'exercici es va tancar amb 97 milions d'euros de pèrdues.

 

També s'ha votat el pressupost per a la temporada 20-21, elaborat igualment per la junta anterior. Un pressupost que preveia 828 milions d'ingressos, però que, atenció, contemplava que l'estadi s'obriria al febrer, cosa que no ha passat. El pressupost preveia reduir despeses sobretot a partir de les retallades de la massa salarial.

 

Més números i també relacionats amb la crisi. A l'ordre del dia també hi ha l'aprovació dels crèdits per valor de 525 milions d'euros que han de permetre refinançar una part del deute i salvar els pagaments més immediats.

 

I a cavall entre l'economia i l'àmbit estrictament esportiu hi ha la qüestió de la Superlliga. Laporta està a favor de vincular l'escut del Barça al d'aquesta possible nova competició, però, en el document d'adhesió, el Barça va deixar clar que la darrera paraula seria dels propietaris, els socis.

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut