Barça

Laporta: "Garanteixo que el Barça serà sempre propietat dels socis i sòcies"

El president del Barça nega que el club vagi cap a una conversió en societat anònima esportiva i prediu "el final d'una etapa molt fosca" al mateix temps que denuncia "el cinisme del Reial Madrid"

Redacció Esport3Actualitzat

Joan Laporta ha concedit una àmplia entrevista a RAC1, on ha parlat a bastament de tots els temes que envolten el Barça, ara mateix en una situació delicada tant des del punt de vista esportiu com econòmic i institucional: 

"En aquests moments hem d'estar molt dedicats a aquesta situació que estem patint esportivament, que no està sortint com havíem planificat però que encara es pot redreçar." 

El president ha explicat com va anar l'anunci de la marxa en diferit de Xavi. Se'n va assabentar després de la derrota davant el Vila-real: 

"Va ser sorprenent perquè no estava previst. En Xavi és una persona honesta, que s'estima el Barça, ja veia que ho tenia reflexionat, que portava molta pressió a sobre. "Aquesta fórmula només l'accepto perquè ets tu", li vaig dir. (...) Puc entendre que en Xavi pensi que no se'l tracta justament. Jo ja hi estic més acostumat." 

Nega que hagués pensat a destituir l'actual entrenador: 

"No m'he plantejat mai destituir-lo. (...) Jo vull que continuï amb aquesta fórmula fins a final de temporada. No el destituiré perquè penso que no s'ho mereix. Es mereix que confiem en ell. No tirem la tovallola a la Lliga i després ve l'eliminatòria de Champions amb el Nàpols. No tinc dubtes de Xavi i tampoc en tinc del compromís dels jugadors."

No ha donat pistes pel que fa al pròxim entrenador: 

"Això està en mans de Deco, que és el director de futbol. Evidentment hi ha diverses opcions (...). Jo em centro en aquesta temporada". (...) L'entrenador que vingui s'haurà d'adaptar a unes premisses que té el nostre club, però hi podrà aportar la seva pinzellada." 

Tot i dir que "el pròxim entrenador hauria de tenir una trajectòria important", no ha descartat Rafa Márquez, "que està fent una cosa important al Barça Atlètic i està coneixent el club". 

El final d'una etapa fosca  

Laporta defensa que el club tancarà una etapa fosca en l'aspecte econòmic: 

"Si complim el pressupost tindrem fair-play positiu, entrarem dins la normalitat i acabarem amb una etapa molt fosca del nostre club (...). Hem reduït despeses operatives, hem reduït deute, hem reduït la massa salarial esportiva, la que determina el fair-play, en 172 milions d'euros (...). Falten ingressos nous, la compravenda de jugadors també hi ajuda." 

I sent el suport de la massa social barcelonista:

"Es practica el catastrofisme. Per fortuna tenim una massa social i uns socis que ens donen suport perquè saben d'on venim. Ara estem en un procés de recuperació econòmica." 

La situació amb Nike i la tercera via

Laporta ha posat llum al conflicte actual entre el Barça i Nike, amb contracte fins al 2028: 

"Tenim una situació amb Nike que no és la desitjable. Pensem que s'han incomplert una sèrie de condicions que teníem establertes. I el mercat ens està pagant el doble del que ens paga Nike. Estem parlant amb Nike perquè pensem que han de fer un esforç. Estem en un punt que volem trobar la millor solució (...) Hi ha una tercera via: fabricar-ho nosaltres, dient-ho  ràpid, però pensem que ara per ara hi ha altres possibilitats amb menys risc."

El president del Barça ha negat rotundament que s'hagin establert converses o iniciat estudis per valorar una possible conversió del club en societat anònima esportiva: 

"Soc garant que el Barça sempre serà propietat dels socis i sòcies. Els espònsors a això hi donen una importància extraordinària (...). No cal tenir companyies dins del club: ha de ser dels socis."  

El màxim mandatari blaugrana preveu que es compleixin els terminis de construcció de l'Spotify Camp Nou:  

"L'enderroc ha anat bé i a bon ritme. Tot va com està previst. Si no hi ha cap imponderable, a final d'any tornarem a jugar a l'Spotify Camp Nou." 

El cinisme del Reial Madrid

Laporta ha acusat el Reial Madrid de cínic per la seva actuació en el cas Negreira, on el club blanc s'hi ha presentat com a afectat: 

"El jutge del cas Negreira ha estès el període d'instrucció a instàncies del Reial Madrid, i això és un gran exercici de cinisme (...) Ells no poden parlar gaire en la relació amb el poder arbitral (...). Jo confio que el Barça sortirà absolt i aleshores haurem de rescabalar-nos d'aquesta campanya orquestrada per fer mal al Barça."

I relaciona el seu comportament amb la pressió a l'arbitratge, exercida a través de Real Madrid Televisión: 

"El que està fent Real Madrid Televisión és una vergonya que no sé ni com ho permeten. La Federació, els àrbitres, hi haurien d'entrar. Potser per això allarguen la instrucció del cas Negreira, per mantenir aquesta pressió. Estem molt emprenyats amb això." 

Tot i això, encara manté l'aposta per ser a la Superlliga: 

"Miro la foto de la Champions i veig que aquí s'estan enriquint els jugadors, els agents, la FIFA, la UEFA... tots menys els clubs. I els clubs, vinga a gastar diners, i això no pot ser. La Superlliga pot existir: si no és a partir de la pròxima temporada o la següent, m'ho pensaré."

El VAR ha estat objecte de controvèrsia en els últims temps, però Laporta manté la seva opinió:  

"Jo sempre he estat en contra del VAR, perquè es perd espontaneïtat, i si un àrbitre s'equivoca, imagina't 5 o 6. S'ha constatat que el que era una eina per ajudar l'arbitratge al final li fa nosa."

Laporta ha explicat les funcions d'Alejandro Echevarría, el seu cunyat, i què fa exactament al Barça: 

"Alejandro Echevarría és com un conseller sense cartera que m'aconsella sobretot en temes de seguretat. No té cartera i no cobra, i valoro molt el seu consell i la feina que fa per ajudar-me. Té tracte amb els jugadors però no forma part de la comissió esportiva."  

 

ARXIVAT A:
Xavi HernándezLaporta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut