Barça

Decisió imminent sobre la marca de la samarreta del Barça

Si no es resolen les discrepàncies amb Nike, el Barça podria apostar per una altra marca o fins i tot per fabricar-se la seva pròpia roba

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça prendrà en els propers dies una decisió definitiva sobre el futur proveïdor de l'uniforme oficial. La directiva es dona aquest mes de març per decidirL'actual contracte entre Barça i Nike acaba el 2028. Però al club blaugrana hi ha desencant amb la marca americana i la relació podria acabar abans d'hora. 

Aquest dimecres hi va haver junta directiva del club, i el tema que va dur més esforç i disputa va ser el de la samarreta. Sobretot pels problemes de subministrament dels últims mesos, que han deixat les botigues sovint sense estoc. També hi ha motius econòmics: el Barça voldria treure més rendiment de la venda per internet, molt controlada per Nike. Tal com es va explicar al videopòdcast Barça Reservat de Catalunya Ràdio.

Tres opcions sobre la taula

La primera seria aconseguir una millora de les condicions per part de Nike i continuar amb ells. Aquest dimarts hi va haver una reunió amb alts executius de Nike, l'actual patrocinador, per mirar de resoldre una relació que ara mateix és més que tensa. Segons va revelar el programa "Onze" d'Esport3, aquesta trobada no va anar bé segons les expectatives del club blaugrana.

La segona, firmar amb una altra marca que suposi més ingressos que els actuals. En aquest sentit, Puma és la que ha sonat amb més força.

L'opció més trencadora

I la tercera, la més trencadora, que el mateix Barça es fabriqui la seva roba. La marca Barça. El club blaugrana seria el primer club del món de crear la seva pròpia marca de samarretes

És una opció que no genera consens a la junta, però que Laporta sí que veuria amb bons ulls, especialment a les portes del 125è aniversari. Té el convenciment que la samarreta de la pròxima temporada serà de les més venudes de la història i, si se la fabrica el Barça, tots els ingressos es quedarien al club. El principal escull seria la distribució de tota la producció.

 

Sigui quina sigui, la decisió final és qüestió de dies, perquè la producció de les samarretes de la temporada vinent ja no es pot ajornar més. Esperar més de dues setmanes ja seria anar tard. 

A tot això, si es trenca amb Nike, caldrà veure com es fa. El Barça voldria un acord amistós, però amb quatre anys encara de contracte no seria estrany que la qüestió acabés als tribunals. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut