Esports

La UFEC denuncia una forta retallada de les subvencions que deixarà l'esport català sense la meitat dels recursos

La UFEC ha denunciat una forta retallada de les subvencions que deixarà l'esport català sense la meitat dels recursos. I tot això, malgrat els èxits assolits pels esportistes de casa nostra en els Jocs Olímpics de Londres. Repetir medalles, com les 8 catalanes que van aconseguir, serà complicat per a les federacions, perquè la tisorada implicarà un descens dels recursos.

Actualitzat
La Unió de Federacions Esportives Catalanes, la UFEC, ha denunciat avui una forta retallada de les subvencions que deixarà l'esport català sense la meitat dels recursos. I tot això, malgrat els èxits assolits pels esportistes de casa nostra en els Jocs Olímpics de Londres. Repetir medalles, com les 8 catalanes que van aconseguir Mireia Belmonte, Joel González o l'equip de natació sincronitzada, serà complicat per a les federacions, perquè la tisorada implicarà un descens dels recursos.

Avui s'han fet una foto de família els presidents de les 67 federacions esportives de Catalunya per manifestar el seu malestar i desacord amb la severa retallada de les subvencions que pretén aplicar la Generalitat de cara al 2013. Els pressupostos per aquest any encara no estan aprovats, però ja s'ha comunicat que la reducció de les subvencions estarà a l'entorn del 50%. I això que encara no han cobrat el total de les corresponents el 2012. Una notícia molt dolenta, i més tenint en compte que els ingressos de les federacions han caigut en picat els darrers anys per culpa de la crisi. Des de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, però, creuen que han trobat la solució. Privatitzar el CAR de Sant Cugat i l'INEFC i que fossin gestionats per la mateixa UFEC.

L'ofec econòmic ha portat algunes federacions a situacions límit, fins al punt que podrien desaparèixer. És el cas de la d'esquaix o la de rem. Aquesta última, en un últim intent de salvar la situació, ha optat per traslladar-se a Barcelona -a la seu de la Federació de Vela- i fusionar serveis compartint instal·lacions i recursos administratius. D'aquí poc temps, podrien sumar-hi també la de piragüisme i la de natació en aigües obertes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut