Les jugadores de la selecció espanyola celebrant un triomf (FIBA)
Bàsquet

La selecció espanyola femenina obté el bitllet per als Jocs Olímpics

L'equip espanyol, que ha comptat en el Preolímpic amb les catalanes Queralt Casas, Mariona Ortiz i Andrea Vilaró, disputarà a París els seus sisens Jocs

Redacció Esport3Actualitzat

La selecció espanyola es preparava per un caixa o faixa en el partit d'aquest diumenge contra Hongria en el Preolímpic de Sopron, però al final el partit ha perdut tota la transcendència: en el matx precedent, el Canadà ha perdut davant el Japó (86-92) i això ha donat el bitllet olímpic de forma matemàtica al combinat espanyol. Posteriorment, Espanya ha arrodonit la feina superant la selecció amfitriona (83-82).

Tot i que ha arribat a dominar de fins a 14 punts de diferència a Hongria, Espanya ha acabat patint per firmar l'últim triomf, segellat gràcies a un tir lliure transformat per Mariona Ortiz a falta de tres segons.    

La selecció estatal estarà, d'aquesta manera als seus sisens Jocs Olímpics en una sèrie que es va iniciar a Barcelona-92, i que va tenir el seu punt culminant a Rio de Janeiro-2016, quan es va penjar la medalla de plata. Als passats Jocs de Tòquio, va ser sisena.

Actualment entrenat per Miguel Méndez, el combinat espanyol compta de manera regular amb diverses jugadores catalanes: Sílvia Domínguez no ha jugat el preolímpic per estar lesionada, però sí que hi han participat Queralt Casas, Mariona Ortiz i Andrea Vilaró.

Les seleccions seleccions classificades

Ja es coneixen 10 de les 12 seleccions que lluitaran poer les medalles a París-2024. A més de França, qualificada d'ofici com a amfitriona, i d'Estats Units, vigent campiona, aquest cap de setmana han obtingut el bitllet Bèlgica, Nigèria, Japó, Espanya, Canadà, Xina, Puerto Rico i Austràlia. Per les dues places restants lluiten Alemanya, Sèrbia i Brasil. 

 


 

Anar al contingut