Selecció catalana d'esquí de muntanya (Miquel Taverna/FEEC)
Esports

La selecció catalana d'esquí de muntanya no participarà en els campionats d'Espanya

El combinat català renuncia a participar en competicions estatals per la situació política

Actualitzat

La selecció catalana d'esquí de muntanya ha decidit no participar als Campionats d'Espanya per la situació política que viu el país. La selecció, que pertany a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, se centrarà en proves d'àmbit europeu o de la Copa del Món, segons ha assegurat Joan Cardona, seleccionador català, a Catalunya Ràdio.

"No es participarà a cap prova del Campionat d'Espanya. Amb la situació política que estem visquen és una solució coherent. Els corredors si hi volen anar a nivell personal, hi poden anar. Però nosaltres com a selecció és més important dirigir els esforços cap a les competicions internacionals que són obertes"

La selecció catalana començarà la seva concentració el 19 de novembre al 2 de desembre amb una estada als Alps.

Les principals proves de competicions europees on participarà el combinat català seran la Pierre Menta, a França, del 14 al 17 de març, i el Tour de Rutor, a Itàlia. 

Joan Cardona no enten que la resta de seleccions catalanes no facin el mateix "perquè aquest és un tema que incubeix una mica a tothom. Les Federacions formen part de Catalunya i s'han de mullar una miqueta"

Anar al contingut